Tip: Zonnatura maaltijd met Quinoa
Bewaren
Gesponsord artikel
Eerder dit jaar vertelde ik jullie over het nieuwe, uitgebreide, assortiment van het natuurlijke merk Zonnatura. Vandaag tip ik jullie een nieuw product van Zonnatura, namelijk de maaltijden.
In 2014 introduceerde Zonnatura maaltijdcomponenten op basis van oergranen, zaden en peulvruchten die je binnen no time op tafel zet. De maaltijdcomponenten zijn een voedzaam alternatief voor (zilvervlies)rijst of pasta en zitten boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitaminen.
Zonnatura gelooft in de kracht van de natuur en dat zie je in de producten-lijn terug. Er wordt zo min mogelijk bewerkt zodat het goede van de natuur behouden blijft. De maaltijdcomponenten zijn voorgekookte basismaaltijden en vormen de basis een voedzame maaltijden. Er zijn geen suikers toegevoegd en ze zijn ook geschikt voor vegetarische gerechten.
De maaltijden zijn inmiddels verkrijgbaar in 5 varianten, namelijk: Quinoa met olijf en tomaat, Haverrisotto, Bulgur met quinoa en sesam, Linzen met wortel en Quinoa met linzen. Je vindt de zakjes met maaltijdcomponenten in de supermarkt, in het natuurlijke/biologische gangpad bij de overige Zonnatura producten.
Ik ging aan de slag met de Quinoa met olijf en tomaat. De kooktijd (of opwarmtijd) van deze basis bedraagt slechts 5 minuten. Met een paar verse toevoegingen maakte ik er een heerlijke snelle maaltijd van. In de 5 minuten kooktijd bakte ik een stukje kabeljauw, en sneed ik tomaat in blokjes.
Ik had verwacht dat de smaak van de quinoa misschien flauw zou zijn, maar niets is minder waar. De quinoa smaakt sterk naar zongedroogde tomaat. Samen met de citroensap, rucola, tomatenblokjes en kabeljauw die zijn toegevoegd is het een heerlijke (en complete) snelle maaltijd.
Als je geen tijd hebt, en toch gezond wilt eten is dit een uitkomst. Dit maaltje stond letterlijk binnen 10 minuten op tafel. Iets bestellen bij de snackbar of chinees duurt langer 😉
Quinoa met tomaat en kabeljauw
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor 1-2 personen:
- pakje Zonnatura Quinoa met tomaat & olijf
- 300 gram kabeljauw
- 1 tomaat
- handje rucola
- eetlepel citroensap
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
Breng de kabeljauw op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Bak dit in olijfolie om en om gaar in een koekenpan.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron of au bain-marie. Snijd de tomaat in blokjes.
Meng de quinoa met de tomaat, rucola en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kabeljauw.
Dit artikel is een samenwerking met Zonnatura, lees mijn disclaimer
———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!