5x Gevulde eieren – variatierecepten
Op feestjes doen de gevulde eieren het altijd goed. Ook ik ben zo iemand die een gevuld eitje altijd moet proeven. Voor een lekker gevuld eitje heb je weinig nodig. Maar je kunt er wel lekker mee variëren. Daarom delen we in dit artikel 5x gevulde eieren. Variatierecepten op het...5x Gevulde eieren – variatierecepten
Bewaren
Op feestjes doen de gevulde eieren het altijd goed. Ook ik ben zo iemand die een gevuld eitje altijd moet proeven. Voor een lekker gevuld eitje heb je weinig nodig. Maar je kunt er wel lekker mee variëren. Daarom delen we in dit artikel 5x gevulde eieren. Variatierecepten op het klassieke (en ik mag hem ook wel old school noemen) gevulde eitje.
5x Gevulde eieren
Door Joor – We delen vandaag 5 verschillende versies op het gevulde ei. En daarbij is er voor ieder wat wils. Van vlees tot vis en van kip tot groente. Allemaal even makkelijk en lekker!
Voor de foto hebben we de eieren wat anders neergezet dan we jullie aanraden. Pel de eieren eerst, halveer ze. Verwijder het eigeel en vul dit gat met de vulling van jouw keuze. Eet smakelijk 🙂
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten. En check deze pagina voor nog meer lekkere hapjes.
Ingrediënten
Vulling 1: avocado
Vulling 2: bacon
Vulling 3: tonijnsalade
Vulling 4: gerookte zalm
Vulling 5: BBQ-kip
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze 5x gevulde eieren – variatierecepten
Algemeen
Stap 1
Doe de eieren in een pan met ruim koud water. Breng het water aan de kook, zet het vuur middelhoog en laat het water 8-10 minuten doorborrelen (niet te hard).Stap 2
Schep vervolgens de eieren in een schaal met heel koud water en laat eventueel het water er ook nog overheen stromen. Zet de eieren zo’n 5 minuten weg en pel ze vervolgens.Stap 3
Snijd de eieren over de lengte in twee helften en verwijder het eigeel. Doe het eigeel van alle eieren bij elkaar in een kom. Prak met een vork totdat het eigeel een geheel vormt.Stap 4
Voeg de mayonaise toe. Eventueel heb je meer mayonaise nodig. Breng op smaak met flink wat peper en zout.Vulling 1: avocado
Stap 1
Prak de avocado klein met een vork en roer vervolgens door het eigeel. Snijd de chilipeper heel klein en roer door het mengsel heen.Vulling 2: bacon
Stap 1
Bak het ontbijtspek in een pan zonder olie totdat het bruin en knapperig is. Laat kort uitlekken op een stukje papier. Breek vervolgens 2/3 in kleine stukjes en roer door het eigeel heen. Gebruik de rest van de bacon om de eieren mee te garneren.Vulling 3: tonijnsalade
Stap 1
Snipper de rode ui klein en meng vervolgens met de azijn en de suiker in een kommetje. Laat even zo staan. Laat vervolgens de tonijn uitlekken en roer de tonijn door het eigeel. Voeg vervolgens 2 theelepels kappertjes toe, met een klein beetje kappertjesvocht erbij.Stap 2
Serveer de tonijnsalade met de zoetzure ui erbovenop.Vulling 4: gerookte zalm
Stap 1
Snijd 2/3 van de zalm in kleine stukjes en roer door het eigeel. Gebruik de rest van de zalm om het ei mee te garneren.Vulling 5: BBQ-kip
Stap 1
Leg de kipfilet in een pannetje met flink gezouten, koud water. Breng het water vervolgens aan de kook en laat 8-10 minuten doorkoken. Kijk of de kip gaar is en laat anders eventueel nog een paar minuten doorkoken. Haal de kip uit het water als de kip gaar is en gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken. Meng in een kommetje met het eigeel en voeg ook ketchup, paprikapoeder, uienpoeder en in stukjes gesneden bieslook toe.Stap 2
Schep de vulling vervolgens in de halve eieren. Je kunt dit heel rustiek doen, maar ook met een behulp van een spuitzak.Ingrediënten
Vulling 1: avocado
Vulling 2: bacon
Vulling 3: tonijnsalade
Vulling 4: gerookte zalm
Vulling 5: BBQ-kip
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze 5x gevulde eieren – variatierecepten
Algemeen
Stap 1
Doe de eieren in een pan met ruim koud water. Breng het water aan de kook, zet het vuur middelhoog en laat het water 8-10 minuten doorborrelen (niet te hard).Stap 2
Schep vervolgens de eieren in een schaal met heel koud water en laat eventueel het water er ook nog overheen stromen. Zet de eieren zo’n 5 minuten weg en pel ze vervolgens.Stap 3
Snijd de eieren over de lengte in twee helften en verwijder het eigeel. Doe het eigeel van alle eieren bij elkaar in een kom. Prak met een vork totdat het eigeel een geheel vormt.Stap 4
Voeg de mayonaise toe. Eventueel heb je meer mayonaise nodig. Breng op smaak met flink wat peper en zout.Vulling 1: avocado
Stap 1
Prak de avocado klein met een vork en roer vervolgens door het eigeel. Snijd de chilipeper heel klein en roer door het mengsel heen.Vulling 2: bacon
Stap 1
Bak het ontbijtspek in een pan zonder olie totdat het bruin en knapperig is. Laat kort uitlekken op een stukje papier. Breek vervolgens 2/3 in kleine stukjes en roer door het eigeel heen. Gebruik de rest van de bacon om de eieren mee te garneren.Vulling 3: tonijnsalade
Stap 1
Snipper de rode ui klein en meng vervolgens met de azijn en de suiker in een kommetje. Laat even zo staan. Laat vervolgens de tonijn uitlekken en roer de tonijn door het eigeel. Voeg vervolgens 2 theelepels kappertjes toe, met een klein beetje kappertjesvocht erbij.Stap 2
Serveer de tonijnsalade met de zoetzure ui erbovenop.Vulling 4: gerookte zalm
Stap 1
Snijd 2/3 van de zalm in kleine stukjes en roer door het eigeel. Gebruik de rest van de zalm om het ei mee te garneren.Vulling 5: BBQ-kip
Stap 1
Leg de kipfilet in een pannetje met flink gezouten, koud water. Breng het water vervolgens aan de kook en laat 8-10 minuten doorkoken. Kijk of de kip gaar is en laat anders eventueel nog een paar minuten doorkoken. Haal de kip uit het water als de kip gaar is en gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken. Meng in een kommetje met het eigeel en voeg ook ketchup, paprikapoeder, uienpoeder en in stukjes gesneden bieslook toe.Stap 2
Schep de vulling vervolgens in de halve eieren. Je kunt dit heel rustiek doen, maar ook met een behulp van een spuitzak.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Jannie
Ik heb ook nog een leuke variant voor de gevulde eieren, misschien ken je hem al maar zoniet dan moet je hem echt proberen. Ik meng namelijk altijd het eigeel met Heinz Sandwichspread (de normale variant vind ik het lekkerste), naar smaak doe ik er nog wat currykruiden van Jonnie Boer bij. Iedereen bij ons vindt ze altijd superlekker.
Brenda Kookt
Wat een leuke en makkelijke tip. Ik ga ze eens proberen hoor
Narska
Grappig, kijkend naar de foto's kan ik al inschatten wie het gerecht heeft gemaakt: Joor of Brenda. Deze is ongetwijfeld van Joor :) Leuk, kan ik de inspiratie wel gebruiken!