Ga naar de inhoud

Andijviesalade met aardappeltjes en spekjes

Deze keer geen andijviestamppot, maar een andijviesalade. Wel bijna dezelfde ingrediënten, alleen op een andere manier verwerkt.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Andijviesalade met aardappeltjes en spekjes

Salade van andijvie

Zeg je andijvie dan denk ik direct aan een andijviestamppot met spekjes. Ik ben er gek op en daarom eten we het regelmatig. Vorige week stond er weer eens andijviestamp op het menu maar door het zonnige weer (eindelijk!) had ik er spontaan geen trek meer in. Daarom besloot ik er iets anders mee te doen. Het werd een andijviesalade met bijna dezelfde ingrediënten als de andijviestamppot. Een andijviesalade met aardappeltjes en spekjes.

Als we een andijviestamppot eten dan vind ik het lekker om de andijvie rauw door de gestampte aardappelen te roeren en daarom leek het me een goed idee om een salade van andijvie te maken. De aardappel heb ik in de schil gekookt en vervolgens te bakken samen met rode ui en champignons voor het met de rauwe andijvie en gebakken spekjes wordt gemengd. Het resultaat is een smakelijke hartige lauw-warme salade. Weer eens iets anders dan andijviestamp.

Andijviesalade met spekjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze andijviesalade met aardappeltjes en spekjes

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Was de aardappelen en snijd ze in stukken, kook de aardappel in ruim water in 10 minuten gaar.
2
Stap 2
Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een koekenpan met een scheutje olijfolie aan. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een andere koekenpan de spekjes uit (zonder olie of boter).
3
Stap 3
Giet de aardappelen af en bak ze nog 5 minuten mee met de ui en champignons.
4
Stap 4
Meng in een kom de gebakken aardappelen met de spekjes en rauwe andijvie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op