Bloemkoolstamppot met chorizo en feta
De winter is voorbij, maar dat betekent niet dat een stamppotje niet meer kan. Dit bloemkoolstamppotje bewijst namelijk dat je ook in april een lekker stamppotje kunt eten. Geen zware kost zoals boerenkoolstamp, maar een lichte maaltijd met frissde (en verrassende smaken). Bloemkoolstamp. Houd dit recept bij de hand want de bloemkooltijd (bij velen ookBloemkoolstamppot met chorizo en feta
Bewaren
De winter is voorbij, maar dat betekent niet dat een stamppotje niet meer kan. Dit bloemkoolstamppotje bewijst namelijk dat je ook in april een lekker stamppotje kunt eten. Geen zware kost zoals boerenkoolstamp, maar een lichte maaltijd met frissde (en verrassende smaken). Bloemkoolstamp.
Houd dit recept bij de hand want de bloemkooltijd (bij velen ook bekend als bloemkooltoid ;)) kom er weer aan. De supermarkten worden de komende weken namelijk weer aangevuld met echte Hollandse bloemkolen. Heerlijk, Nederlandse bloemkolen zijn namelijk veel lekkerder dan de (Franse en Spaanse) bloemkolen die de afgelopen maanden in het schap lagen. Dus pak deze kans, neem een bloemkooltje mee en maak dit lekkere bloemkoolstamppotje. Je zult er geen spijt van krijgen.
Bloemkoolstamppot met chorizo en feta
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 4 – 5 personen
- 1 bloemkooltje
- 600 tot 750 gram aardappelen
- 1 kleine prei
- 200 gram chorizoworst (of salami)
- 100 ml melk
- klontje boter
- 100 gram feta
- verse bieslook
- peper en zout
Bereiding:
Kook de bloemkool en de geschilde aardappelen gaar. Snijd de prei in ringen en bak dit aan in een koekenpan. Snijd de chorizo in blokjes en bak dit ook even aan in een koekenpan. Snijd de bieslook fijn.
Verwarm de melk in een pannetje of magnetron. Laat de aardappelen uitstomen, stamp het fijn en voeg de boter en een deel (ongeveer de helft) van de melk toe. Meng dit goed door elkaar zodat er een puree ontstaat. Meng desgewenst nog een beetje melk door de puree (net hoe stevig je de puree wilt hebben).
Verkruimel de feta en roer de helft van de feta door de puree. Roer de bloemkoolroosjes, prei, chorizo en bieslook ook door de puree zodat er een mooi stamppotje ontstaat. Garneer de stamppot met de overige feta en een beetje verse bieslook.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
14 reacties
Angelique
Ik heb dit recept al meerdere keren gemaakt. Zelf houd ik niet zo van avg-gerechten. Mijn man wel. Van dit recept worden wij allebei blij. Smaakt super!
Anouk
Kan je hier saus bij doen? Kerrie, kaas of jus? Groetjes
Evelien
Is 600 t/m 750 gram niet veel te weinig? Wij eten meestal met zijn tweeën al een kilo op
Karin
Ik heb dit stamppotje al meerdere malen gemaakt. En iedereen vindt het heerlijk. Vandaag heb ik i.p.v. gewone aardappelen, zoete aardappel gebruikt. Echt een aanrader. Ook qua kleur ziet het er mooi uit.
Heidi
Op een heerlijk warme dag dit zalige recept uit geprobeert. Een voor herhaling.
Mira
Het ziet er heerlijk uit, ik ga het morgen maar meteen maken! Hoeveel gram bloemkool zou de verhouding ideaal zijn denk je?
Gineke
Ik was op zoek naar een recept om bloemkool eens op een andere manier klaar te maken. Dat is met deze stamppot helemaal gelukt! Deze ga ik zeker vaker op tafel zetten. (Het werd helemaal een succes toen onze kritische peuter niet eens door had dat hij groenten zat te eten en zijn bordje voor de verandering leeg at).
Brenda Kookt
Wat super om te horen zeg! Een blijvertje dus? :)
Brenda Bruining
Vandaag de bloemkoolstamppot op tafel gezet! Héérlijk! Gaat zeker op de lijst van favorieten!!
Monique Santon
echt een heerlijk receptje , bedankt hiervoor
Tineke
Vandaag gegeten! Het was "heul" heerlijk. Zelfs mijn zoon, die een bloemkoolhater is, vond het lekker! Dank je wel voor het delen!
Deb
Dit lijkt me heerlijk! We eten altijd bloemkool met kerriesaus maar eerlijk gezegd komt dit mijn neus een beetje uit ;-) feta en chorizo vind ik heerlijk dus ik ben benieuwd hoe dit in combinatie met de bloemkool smaakt. Ik wil je recept zeker uitproberen!!
Sabine
Dat ziet er lekker uit Bren! Ik ben zelf gek op bloemkool maar had er niet bij nagedacht dat je ook prima een stamppotje hiervan kunt maken. Vooral de combinatie met prei en chorizo staat me wel aan. Ik sla 'em op!
Brenda Kookt
Nou, ik moet toegeven dat dit ook mijn eerste stamppotje met bloemkool was. Meteen een schot in de roos, want hij is écht lekker. Heb hem inmiddels al drie keer gegeten ;)