Chocolade bavarois
Gister deelde ik de recepten van hét Mix & Match kerstdiner en daarbij was er één grote afwezige. De link naar het recept van deze mega lekkere chocolade bavarois ontbrak. De hoogste tijd om dit recept met jullie te delen! Chocolade bavarois Deze chocolade bavarois maakte ik vorig jaar voor...Chocolade bavarois
Bewaren
Gister deelde ik de recepten van hét Mix & Match kerstdiner en daarbij was er één grote afwezige. De link naar het recept van deze mega lekkere chocolade bavarois ontbrak. De hoogste tijd om dit recept met jullie te delen!
Chocolade bavarois
Deze chocolade bavarois maakte ik vorig jaar voor ons eigen kerstdiner. Een super lekker dessert dat je een dag van te voren klaarmaakt. Ideaal als er nog meer kerstrecepten zijn die je moet koken 😉
De chocolade bavarois is lekker zacht van structuur, bijna romig en ontzettend lekker. De verhouding van de cacao is precies goed in dit recept.
Daarbij is deze bavarois ook super gemakkelijk voor grotere groepen te maken. Van dit recept kunnen 10 – 12 personen eten. Ik gebruik hier een tulbandvorm van 2 liter voor, als je een kleinere puddingvorm hebt kun je het recept halveren en het gerecht voor 4-6 personen klaarmaken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolade bavarois
Stap 1
Week de gelatine in koud water. Meng de cacao met de suiker en een paar lepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het cacaomengsel toe. Spoel de puddingvorm om met eiwit en zet deze omgekeerd op een bord.Stap 2
Roer de eidooiers los en roer hier twee eetlepels water door. Meng er ongeveer vier eetlepels van de warme chocolademelk door. Schep dit bij de rest van de warme chocolademelk en neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de chocolademelk. Laat iets afkoelen.Stap 3
Klop de eiwitten stijf in een kom. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit door het chocolademengsel. Vul de puddingvorm en zet deze minimaal 3 uur, of liever een dag van te voren in de koelkast.Stap 4
Maak de randen los van de vorm of houd de vorm kort in heet water zodat de buitenkant warm wordt. Stort de bavarois op een lichtvochtige schaal of bord.Stap 5
Garneer de bavarois met geschaafde witte chocolade langs de onderkant en bovenop. En leg er nog een paar takjes rode besjes bij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolade bavarois
Stap 1
Week de gelatine in koud water. Meng de cacao met de suiker en een paar lepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het cacaomengsel toe. Spoel de puddingvorm om met eiwit en zet deze omgekeerd op een bord.Stap 2
Roer de eidooiers los en roer hier twee eetlepels water door. Meng er ongeveer vier eetlepels van de warme chocolademelk door. Schep dit bij de rest van de warme chocolademelk en neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de chocolademelk. Laat iets afkoelen.Stap 3
Klop de eiwitten stijf in een kom. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit door het chocolademengsel. Vul de puddingvorm en zet deze minimaal 3 uur, of liever een dag van te voren in de koelkast.Stap 4
Maak de randen los van de vorm of houd de vorm kort in heet water zodat de buitenkant warm wordt. Stort de bavarois op een lichtvochtige schaal of bord.Stap 5
Garneer de bavarois met geschaafde witte chocolade langs de onderkant en bovenop. En leg er nog een paar takjes rode besjes bij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
15 reacties
Arja
Dat je vanmiddag leest in de app of ik blij wordt van een aardewerken tulbandvorm, en dat ik dan op google deze tegenkom. Met de herfstvakantie uitproberen, klinkt en ziet er goed uit.
Nancy
Hoi Brenda Voor aardbeien bavarois gebruik je dan de zelfde ingrediënten maar dan zonder cacao
Francis van Berkel Berkelmans
Kun je in plaats van pure chocolade ook melk chocolade gebruiken ??
Petet T
Ja, dat heb ik vorig jaar ook gedaan. Vond het heerlijk en leek minder machtig dan met pure chocolade
Bertina
Het is erg lekker geworden! De 2 kleuren komen vanzelf als je het recept gewoon volgt, wel apart (snap nog niet hoe) maar superleuk effect!
Ine
Ik heb ook het recept gevolgd en kreeg ook die twee kleuren, hij is erg lekker. En dit jaar voor het eerst gemaakt met kerst. Ik denk dat hij zeker vervolg krijgt
Brenda Kookt
Super leuk dat je een berichtje achterlaat Bertina! Eet smakelijk! En fijne feestdagen! :)
Peter
Beste Brenda, Ik heb een vraag. Als ik naar de foto's kijk, zie ik een donkere, glimmende bovenkant en een lichtbruine, doffe onderkant. Hoe komt dat? Daarnaast begrijp ik dat je alle eieren moet splitsen. Bedoel je met mspoelen met eiwit van de tulband insmeren met een kwastje of zo? Het lijkt me een super recept, dus ik ga ik maken. Hoorgraag van je. Grt Peter.
Brenda Kookt
Dat komt doordat tijdens het opstijven de cacao naar beneden is gezakt. Ik vond het wel een leuk effect hebben :) Ja je kunt de tulband insmeren met het eiwit, daarna even op zijn kop houden zodat het overtollige eiwit er uit loopt.
Elisa
Dat van dat kleurverschil vraag ik me ook af...
Iris
Kun je de eieren ook vervangen voor bijv. gepasteuriseerd eiwit uit een fles? Ik gebruik liever geen rauwe eieren
Brenda Kookt
Het is gen probleem om gepasteuriseerd eiwit te gebruiken
Mieke
Hallo Bbrenda moet de pudding vorm niet met water omgeslpoeld worden ?
Brenda Kookt
In het recept de ik dit met het eiwit, als je dat liever niet gebruikt kun je ook water gebruiken.