Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Citroen tiramisu met lemon curd

Recept voor een heerlijk citroen tiramisu met lemon curd en limoncello. Een simpel recept met groots resultaat. Fris, zoet, zuur alles komt samen.
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Citroen tiramisu met lemon curd

En limoncello. Want dat is ook aanwezig in deze citroen tiramisu. En dat samen maakt deze tiramisu een hele lekkere toet. Voor de paasdagen, maar ook voor iedere andere dag. Voor een toetje als deze mag je mij zelfs wakker maken 😉

Het fijne aan tiramisu is dat je het kunt voorbereiden zodat je het alleen uit de koelkast hoeft te pakken voor je het op tafel zet. Én daarbij is dit een toetje wat je heel gemakkelijk in grote porties kunt maken. Ideaal bijvoorbeeld als met Pasen de familie blijft eten, of brunchen.

Citroen tiramisu

Citroen tiramisu met lemon curd

Deze tiramisu is heel makkelijk om te maken. De basis bestaat uit slagroom met mascarpone, niet uit rauwe eieren zoals deze klassieke tiramisu dus. De lange vingers worden niet gedrenkt in koffie met madeira of amaretto, maar in limoncello. Als je liever geen alcohol gebruikt kun je ook citroenlimonade gebruiken. En de derde (en misschien wel lekkerste) component is de lemon curd. Niet alleen op de tiramisu, maar ook er in.

Zoet, fris, zuur… alles komt bij elkaar.

Citroen tiramisu

Tip: bij deze tiramisu gebruik ik geen koffie, maar doop ik de lange vingers in de limoncello.

Ingrediënten

personen

Extra benodigd: schaal van 20x20 cm of springvorm met een diameter van 20 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroen tiramisu met lemon curd

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of garde. Roer de mascarpone goed los zodat het mooi zacht is en spatel dit hierna samen met de poedersuiker door de slagroom.
2
Stap 2
Doe de limoncello in een schaaltje.
3
Stap 3
Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in de limoncello. Verdeel de gedoopte lange vingers met de besuikerde kant naar onder in de schaal. Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel en bestrijk dit met een dun laagje lemon curd.
4
Stap 4

Verdeel hierover nog een laag in limoncello gedoopte lange vingers, en hierop de rest van het mascarponemengsel. Verdeel hierover tot slot de rest van de lemon curd.

5
Stap 5
Zet de schaal hierna minimaal 1 uur weg in de koelkast om op te stijven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Appelkoeken met karamel

18 reacties

Christien

Heerlijk, ook in de versie met citroen limonadesiroop.

Laat een bericht achter

Femmie

Ik kan de lemoncurd alleen in plukjes met een theelepeltje over het mascarpone/slagroom mengsel verdelen want het is stug ondanks dat het op kamertemperatuur was. Is er een truc voor om de lemoncurd mooi glad over het mascarpone/slagroom mengsel te strijken? Verder niets dan lof voor dit overheerlijke toetje. Ik strooi er zelf nog een handje blauwe bessen over voor het kleureffect.

Laat een bericht achter

Cynthia

Hoi, ik wilde ook graag nog wat toevoegen. je kan de lemoncurd in een spuitzakje (of diepvrieszakje) doen, er een heel klein puntje van af knippen, dan kan je het er in dunne slierten overheen doen.

Brenda Hoff

Hoi Femmie, dat is vaak wel het nadeel als je lemon curd in een potje koopt. De zelfgemaakte versie is gemakkelijker te verdelen doordat het meer vloeibaar is. Je zou het een klein beetje kunnen verwarmen en goed doorroeren.

Femke

Ziet er heerlijk uit!! Ik wil deze met Pasen maken voor ongeveer 10 personen. Voor hoeveel personen is dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Femke, dit recept is voor 8 personen. Bij kleinere porties kan het ook voor 10

Annemarie de Raad

Zonder alcohol: moet je dan siroop gebruiken of aangemaakt met (weinig) water?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dan gebruik je het aangelengd met een beetje water.

José

Afgelopen weekend gemaakt voor 19 personen. Viel héél goed in de smaak bij iedereen. Voor bereiding van dit aantal mensen de hoeveelheden x3 gedaan. Was ruim voldoende. Heerlijk en toch makkelijk recept om te bereiden. Een aanrader.

Laat een bericht achter

freddy rutten
5/5 sterren

ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of bij de koffie te geven

Laat een bericht achter

freddy RUTTEN
5/5 sterren

ik vind een heerlijk dessert voor bij de koffie of bij grootbezoek

Laat een bericht achter

Jolijt Dijs

Voor hoeveel personen is de taart?

Laat een bericht achter

Herman

Vrijdagavond deze taart gemaakt en hij is inderdaad heel erg lekker.

Laat een bericht achter

Elly

Ik wil m graag maken morgen, ik wil graag Bastognekoeken gebruiken ipv lange vingers, kan dat ook met limoncello of is dat dan niet lekker?

Laat een bericht achter

Saskia

Ah, dank je wel. Ga ik dat de volgende keer proberen.

Laat een bericht achter

Mariëtta

Gister gemaakt, erg lekker! Bij punt 4 in je beschrijving heb je het alleen over “in koffie gedoopte lange vingers”...... neem aan dat deze tweede laag ook gewoon met limoncello is!

Laat een bericht achter

Saskia

Vandaag gemaakt en inderdaad erg lekker. Ik vroeg me alleen af hoe je die mooie laag lemon curd eroverheen krijgt. Ik had hem uit een potje en die was erg dik en niet goed te smeren. Dus mijn mascarpone en curd werden vermengd. Smaakte vast net zo goed, maar zag er iets minder mooi uit, haha.

Laat een bericht achter

Jolanda

Ik heb de lemon curd even in een pannetje opgewarmd en niet te heet er overheen. Allen ging wel het hele potje op.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op