Ga naar de inhoud

Courgettesoep met salie en coquille

Een soepje doet het altijd goed bij een (kerst)diner. Voor deze kerst tip ik je deze feestelijke courgettesoep met salie en coquille. Ik ben gek op een lekker soepje en serveer dit tijdens een diner dan ook graag tussendoor. Met de kerstdagen zet je geen standaard tomatensoep op tafel te...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Courgettesoep met salie en coquille

Een soepje doet het altijd goed bij een (kerst)diner. Voor deze kerst tip ik je deze feestelijke courgettesoep met salie en coquille.

Ik ben gek op een lekker soepje en serveer dit tijdens een diner dan ook graag tussendoor. Met de kerstdagen zet je geen standaard tomatensoep op tafel te zetten maar ga je voor een ander, fijner soepje.Ā Tip om een soep extra feestelijk te maken: voeg extra kruiden toe en ga voor een lekkere topping zoals ik bij dit soepje heb gedaan.

Courgettesoep met salie en coquille

De courgettesoep is lekker romig, maar ook kruidig door het toevoegen van de salie. Dit maakt de soep net even anders dan je gewend bent. De gebakken coquilles geven de soep een feestelijke touch.

De soep is lekker als voor- of tussengerecht en kun je heel goed Ć©Ć©n of twee dagen van te voren maken. De coquilles bak je last-minute voor het opdienen kort aan. De coquilles mogen nog iets rauw zijn van binnen.

Ben je op zoek naar andere kerstinspiratie? Neem dan op deze pagina eens een kijkje, en hier vind je alle soep-recepten.

Courgettesoep met salie en coquille recept

Courgettesoep met salie en coquilles recept

 

Ingrediƫnten

personen, voorgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgettesoep met salie en coquille

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Snijd de courgette in blokjes en snipper de ui, pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit hier de ui met knoflook in aan.
2
Stap 2
Voeg na een paar minuten de courgette toe, samen met de salie en bak dit een paar minuten mee. Doe de bouillon er bij en breng dit aan de kook. Laat dit 20 minuten op zacht vuur pruttelen.
3
Stap 3
Bak de spekjes in een koekenpan (zonder boter of olie) krokant. Snijd de bos-ui in ringen.
4
Stap 4
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender glad. Doe de slagroom bij de soep en roer dit goed door. Breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Verwarm olijfolie in een schone koekenpan. Dep de coquilles droog met een keukendoek of keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Bak de verse coquilles op hoog vuur aan beide kanten kort aan, de coquille mag van binnen nog een beetje rauw zijn.
6
Stap 6

Verdeel de soep over de borden, leg er per bord 2 coquilles in. Garneer met een blaadje salie, gebakken spek en ringen bos-ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

2 reacties

Jan Cees Griffioen

Lijkt mij een zeer leuk en lekker recept Gaan het met kerst maken Maar spekblokjes wanneer gaan ze in de soep?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bij de laatste stap, dit staat ook in het recept vermeld. Helemaal onderaan.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op