Ga naar de inhoud

Crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

Met de kerstdagen eten velen van ons luxer dan alle andere dagen van het jaar. Decadente hapjes en mooi opgemaakte borden. Maar ik moet eerlijk zeggen, van mij hoeft dat niet per se. Ik wil gewoon lekker eten. Met je handen te eten en je tanden erin zetten. Deze crostini...
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

Met de kerstdagen eten velen van ons luxer dan alle andere dagen van het jaar. Decadente hapjes en mooi opgemaakte borden. Maar ik moet eerlijk zeggen, van mij hoeft dat niet per se. Ik wil gewoon lekker eten. Met je handen te eten en je tanden erin zetten. Deze crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache is zo’n hapje.

Crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

Crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

Ik ben gek op hapjes zoals deze. Warm, goed op smaak, krokant broodje, romige pompoen, zachte geitenkaas en zoute pistachenootjes. Lekker om met je handen te eten en je tanden in zetten.

Deze crostini van geroosterde pompoen zet je op tafel bij de borrel of als voorgerecht. En ik kan je vertellen: ik heb er ook al 2x mee geluncht. Zo lekker is het.

Het kan dus niet alleen met kerst, maar eigenlijk altijd.

–> Klik hier voor meer kerstrecepten.

Crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

Crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

Ingrediënten

hapjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze crostini geroosterde pompoen met geitenkaas en pistache

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng de pompoenblokjes met rode ui en de knoflook en verdeel dit over de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met olijfolie. Verdeel 2 eetlepels honing over de pompoenblokjes. Ris de takjes tijm en verdeel dit over de bakplaat.
3
Stap 3
Rooster de pompoenblokjes 25 minuten in de oven.
4
Stap 4
Bestrijk het brood met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster het brood 5 minuten in de oven, zodat het licht krokant wordt.
5
Stap 5
Verdeel het pompoenmengsel over de crostini’s. Doe de geitenkaas erbij en bestrooi de crostini’s met pistachenootjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op