Ga naar de inhoud

Eiermuffins (zoete aardappel/wortel en aardappel/pancetta)

Door Joor – Net als zo’n beetje iedereen probeer ik na de feestmaanden ook weer gezonder te eten. Gevarieerder, minder snoepen, meer fruit en groenten. Je kent het wel 😉 Deze eiermuffins sluiten daar perfect bij aan. Het is een leuke (en lekkere) manier om bij het ontbijt al groente...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

stuks

Variant 1

Variant 2

Extra benodigd: muffinvorm met 6 vormpjes

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de cups in met olie of boter.

Variant 1

1
Stap 1
Rasp de zoete aardappel en de wortel grof. Druk het vocht er enigszins uit. Snijd de takjes bieslook in stukjes.
2
Stap 2
Meng het aardappel-wortelmengsel in een kom met de knoflookpoeder, de geraspte kaas en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Vul iedere muffincup voor de helft met het groentemengsel. Breek vervolgens een ei in iedere cup bovenop het groentemengsel.
4
Stap 4
Zet de muffinvorm in de oven en bak de egg cups in 10 – 12 minuten gaar. Laat even afkoelen in de vorm en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.
5
Stap 5
Serveer de eiermuffins met peper en zout en de rest van de bieslook.

Variant 2

1
Stap 1
Rasp de aardappel grof. Druk het vocht er enigszins uit. Snijd de takjes bieslook in stukjes.
2
Stap 2
Meng de aardappels in een kom met de knoflookpoeder, de geraspte kaas en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Bekleed iedere muffincup met 3 plakjes pancetta. Vul vervolgens de muffincups voor de helft met aardappelrasp. Breek vervolgens een ei in iedere cup bovenop het groentemengsel.
4
Stap 4
Zet de muffinvorm in de oven en bak de egg cups in 10 – 12 minuten gaar. Laat even afkoelen in de vorm en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.
5
Stap 5
Serveer deze eiermuffins met peper en zout en de rest van de bieslook.

Eiermuffins (zoete aardappel/wortel en aardappel/pancetta)

Door Joor – Net als zo’n beetje iedereen probeer ik na de feestmaanden ook weer gezonder te eten. Gevarieerder, minder snoepen, meer fruit en groenten. Je kent het wel 😉 Deze eiermuffins sluiten daar perfect bij aan. Het is een leuke (en lekkere) manier om bij het ontbijt al groente te eten.

eiermuffins

Ooit kreeg ik de tip om ’s morgens al wat groente te eten om zo aan een grotere hoeveelheid groenten per dag te komen. Dat advies was echter niet echt aan mij besteed, aangezien ik er niet aan moet denken om ’s morgens groente en / of warm eten te eten. Toch blijf ik het wel steeds proberen.

In mijn zoektocht naar ontbijtjes met groenten stuitte ik op deze egg cups of eiermuffins. Voor dit lekkere ontbijt- of lunchgerechtje gebruik je een muffinvorm om de eieren in te bakken. Mij leek het lekker om een variant te maken met zoete aardappel en wortel, maar omdat vriendlief niet zo’n fan is van zoete aardappel maakte ik voor hem eiermuffins met aardappel en pancetta. Zo kreeg ik mijn groenten binnen en hij zijn vlees. Win-win! Superlekker en weer eens iets anders op de ontbijttafel!

eiermuffins

eiernmuffins

 

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkool met komkommeryoghurt
Limoncello tiramisu

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op