Ga naar de inhoud

Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

Loaded fries, maar dan van pastinaak. Gegrilde pastinaak met parmezaan en truffelmayo. Smullen! Lekker als bijgerecht of snack.
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

Vandaag deel ik een recept voor een van de vergeten groenten. Pastinaak. Daarvan maken we een heel erg lekker bijgerecht. Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan. Als dat geen smullen wordt..

Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

Vergeten groente pastinaak

Pastinaak is een van de vergeten groenten. Vergeten groenten zijn verschillende rapen, knollen en kolen. Zoals schorseneren, aardpeer, meiraap, raapstelen, postelein, koolrabi, koolraap en pastinaak.

Ik moet bekennen dat pastinaak ook bij mij een vergeten groente is. Ik eet het zelden, en koop vrijwel nooit een losse pastinaak. En dat is ook te zien op de website, want er staan niet veel recepten met pastinaak op de website. Tijd om er eentje aan toe te voegen, gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan.

Wat is pastinaak?

Pastinaak is een wortelgroente met een zoete (azijnachtige) en nootachtige smaak en is heel gezond voor je! Er zitten veel fijne voedingsstoffen in, zoals vitamine C, vezels en antioxidanten. Dat maakt het een hele goede keuze voor verschillende gerechten.

Al moet ik bekennen dat het recept dat ik in dit artikel deel wel iets minder gezond is door de toevoeging van truffelmayonaise en Parmezaan. Maar, dat maakt deze vergeten groente nog lekkerder!

Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

Een lekker pastinaak recept dat gemakkelijk is om te maken. Dat is deze gegrilde pastinaak met truffelmayo en Parmezaan. Lekker om te serveren als snack of bijgerecht.

Om dit klaar te maken snijden we de geschilde pastinaak in lange repen, een soort grote frieten. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en bak dit 20 minuten in de oven. Hierna bestrooien we het met Parmezaan en bakken we het nog even in de oven.

Voor het serveren toppen we het af met truffelmayonaise en verse basilicum. Dat maakt samen een hele lekkere snack.

Ben je opzoek naar meer inspiratie met pastinaak? Neem eens een kijkje bij het recept voor andijviestamppot met pastinaak en pastinaakpuree met coquille. Vooral de laatste is een echt feestgerecht!

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil de pastinaak en snijd in frieten.
3
Stap 3

Verdeel de gesneden pastinaak over de bakplaat, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Bak de pastinaak 20 minuten in de oven.

4
Stap 4
Verdeel hierna de Parmezaan erover en bak nog 10 minuten mee.
5
Stap 5
Serveer met truffelmayo en verse basilicum.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op