Gehaktballetjes met cranberry en salie
Nog een lekker borrelhapje of amuse wat ik graag met jullie wil delen: gehaktballetjes met cranberry en salie. Eigenlijk wilde ik het kerstballetjes noemen maar dan weet je niet precies wat het is 😉 Nu wel. Het zijn lekkere kruidige gehaktballetjes op smaak gebracht met gedroogde cranberry, salie en sinaasappelrasp....Gehaktballetjes met cranberry en salie
Bewaren
Nog een lekker borrelhapje of amuse wat ik graag met jullie wil delen: gehaktballetjes met cranberry en salie.
Eigenlijk wilde ik het kerstballetjes noemen maar dan weet je niet precies wat het is 😉 Nu wel. Het zijn lekkere kruidige gehaktballetjes op smaak gebracht met gedroogde cranberry, salie en sinaasappelrasp. Een super lekkere combinatie zeker met de cranberrysaus erbij.
Gehaktballetjes met cranberry en salie
Lekker om te serveren als borrelhapje tijdens de kerstdagen of bijvoorbeeld als amuse.
Kun je meer kerstinspiratie gebruiken? Neem een kijkje op deze pagina hier staan alle kerstrecepten bij elkaar.
Ingrediënten
Voor de cranberrysaus:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gehaktballetjes met cranberry en salie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakrooster met bakpapier.Stap 2
Snijd de gedroogde cranberries fijn en hak de salie ook fijn.Stap 3
Meng in een grote kom het gehakt met de gehakte cranberries, salie, sinaasappel rasp, geperst teentje knoflook, paneermeel ei, zout en peper. Draai hier 16 balletjes van.Stap 4
Verdeel de balletjes over het bakpapier en bak deze 15 minuten in de oven, tot de balletjes mooi gaar zijn.Stap 5
Bereid ondertussen de cranberrysaus. Verwarm de cranberries met het sinaasappelsap, honing en kaneel in een pannetje op medium vuur. Na ongeveer 10 minuten zijn de cranberries gebarsten, laat het hierna op zacht vuur nog 5 minuten pruttelen. Maak de saus glad door te pureren met staafmixer of blender.Stap 6
Serveer de warme gehaktballetjes met de cranberrysaus.Ingrediënten
Voor de cranberrysaus:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gehaktballetjes met cranberry en salie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakrooster met bakpapier.Stap 2
Snijd de gedroogde cranberries fijn en hak de salie ook fijn.Stap 3
Meng in een grote kom het gehakt met de gehakte cranberries, salie, sinaasappel rasp, geperst teentje knoflook, paneermeel ei, zout en peper. Draai hier 16 balletjes van.Stap 4
Verdeel de balletjes over het bakpapier en bak deze 15 minuten in de oven, tot de balletjes mooi gaar zijn.Stap 5
Bereid ondertussen de cranberrysaus. Verwarm de cranberries met het sinaasappelsap, honing en kaneel in een pannetje op medium vuur. Na ongeveer 10 minuten zijn de cranberries gebarsten, laat het hierna op zacht vuur nog 5 minuten pruttelen. Maak de saus glad door te pureren met staafmixer of blender.Stap 6
Serveer de warme gehaktballetjes met de cranberrysaus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.