Ga naar de inhoud

Gehaktbrood

Ohh ik heb vandaag toch een lekker receptje voor jullie! Gehaktbrood. Meatloaf op zijn Amerikaans. En wat voor eentje! Dit gehaktbrood is perfect. Hij is lekker mals, zacht en smeuïg. Het is goed op smaak en nog lekkerder door de barbecuesaus die er bovenop gaat. Een ware traktatie. Het gehaktbrood is niet alleen lekker bij
Delen op

Gehaktbrood

Gehaktbrood txt

Ohh ik heb vandaag toch een lekker receptje voor jullie! Gehaktbrood. Meatloaf op zijn Amerikaans. En wat voor eentje!

Dit gehaktbrood is perfect. Hij is lekker mals, zacht en smeuïg. Het is goed op smaak en nog lekkerder door de barbecuesaus die er bovenop gaat. Een ware traktatie. Het gehaktbrood is niet alleen lekker bij de warme maaltijd, ook de volgende dag op brood is het onweerstaanbaar lekker.

Je kunt proberen het gehaktbrood uit de vorm te storten op een mooie schaal, maar zo in de vorm is het ook een beauty toch? En heel erg lekker. Maar dat had ik natuurlijk al gezegd. Scroll snel naar beneden voor het recept!

Gehaktbrood 02

Gehaktbrood

Bereidingstijd 25 minuten en 50 minuten oventijd

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 750 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 winter wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • hand fijngesneden verse basilicum
  • hand fijngesneden bieslook
  • zout en peper
  • barbecuesaus voor bovenop het gehaktbrood (ik nam de barbecuesaus van Remia, deze is niet te dik en kan heel goed in de oven gebruikt worden)

Extra benodigd: een cakevorm van ongeveer 30 cm

Bereiding:

Snijd de ui, winterwortel en bleekselderij fijn. Pers de knoflook. Bak de groenten met de knoflook in een koekenpan met olie aan tot de ui glazig is. Meng de worcestersaus en tomatenpuree door de groenten en bak dit nog even mee.

Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 190 °C.

Plaats het gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel, eieren, basilicum en  bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het goed door elkaar.

Stort het gehakt in de cakevorm en druk het aan. Verdeel de barbecuesaus over het gehaktmengsel. Bak het gehaktbrood tot de kern 69°C is (dit duurt ongeveer 50 minuten)

 Tip: gehaktbrood is niet alleen lekker als het net de oven uit komt, ook de volgende dag als lunch op brood (warm of koud) is het heerlijk. Je kunt het gehaktbrood (bijvoorbeeld in plakken) ook invriezen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

16 reacties

Monique Schluep

Hoi Brenda! Heééérlijk dat gehaktbrood. Ik heb er nog een beetje sambal aan toegevoegd...maar mensen, ik zeg DOEN! Ik had moeite om niet alvast een paar plakken naar binnen te werken toen ik eenmaal geproefd had...

Laat een bericht achter

Maya

Gehaktbrood was echt super lekker

Laat een bericht achter

Suus

Wat een lekker gerecht! Ik was opzoek naar wat inspiratie en kwam dit tegen. Ga het zeker uitproberen. Ben wel benieuwd wat je hiernaast serveert, aangezien de bbq saus mij wat dominant lijkt. Heb je een lekkere tip?

Laat een bericht achter

Monique Schluep

Hoi Suus, Ik heb er gewoon broccoli en gebakken aardappeltjes bij geserveerd.

Annelies

Hij was super super lekker en dus ook zo op :-) Deze gaat op zeker nog een keer gemaakt worden!

Laat een bericht achter

Gordon

Heerlijk recept en het resultaat is een kruidig, zacht en smakelijk gehaktbrood. Wij aten het met verse maiskolven en een sausje naar keuze. De kids vonden het ook heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Gordon, fijn dat jullie er zo van genoten hebben.

Tineke

vandaag voor de tweede keer gemaakt, 1e keer viel hij helemaal uit elkaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Vandaag voor de 2e x gemaakt, en gelukt! Een plaatje, samen met jouw witlofsalade en rode krieltjes gegeten.

Laat een bericht achter

Emma

MMMMMM!

Laat een bericht achter

Linda Delichef

Dit ziet er lekker uit. In Amerikaanse series zijn ze meestal juist niet zo positief over gehaktbrood en dat maakt mij extra nieuwsgierig. Komt op het lijstje om een keer te maken!

Laat een bericht achter

Melissa Charlotte

Oh lekker! Mijn vader maakt dit ook wel eens. Ook lekker met gekookt ei erin.

Laat een bericht achter

Nicole

Dat is lekker!

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Gehaktbrood is echt geweldig! Als ik hier een gehaktbrood bak is hij binnen no time verslonden. Eigenlijk doe ik er vaak ongeveer dezelfde dingen in als in dit recept, maar ik heb ook een keer een Italiaanse versie gemaakt. Ook heel lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ideaal dat je er zoveel kanten mee op kunt. Een Italiaanse versie lijkt me ook heerlijk.

Ellen

Wat lekker! :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Op de een of andere manier lijkt dat me een beetje gek. Maar misschien moet ik het eens proberen :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op