Geitenkaasrolletjes
Ik had eigenlijk al meer dan genoeg tapas voor mijn tapas avondje met vriendinnen. Maar ineens bedacht ik me dat geitenkaasrolletje met serranoham een van mijn favo gerechtjes zijn als ik tapas eet. Deze mochten dus niet ontbreken bij mijn tapas avondje, en ook niet op het blog. Warme zachte geitenkaas in bijna krokante serranohaamGeitenkaasrolletjes
Bewaren
Ik had eigenlijk al meer dan genoeg tapas voor mijn tapas avondje met vriendinnen. Maar ineens bedacht ik me dat geitenkaasrolletje met serranoham een van mijn favo gerechtjes zijn als ik tapas eet. Deze mochten dus niet ontbreken bij mijn tapas avondje, en ook niet op het blog.
Warme zachte geitenkaas in bijna krokante serranohaam met een beetje basamicosiroop.
Het recept is vrij simpel, maar het gerechtje smaakt er niet minder om. Daarom deel ik als bonus in deze tapasweek ook het recept voor de geitenkaasrolletjes.
Geitenkaasrolletjes
Ingrediënten voor 12 tapas:
- 100 gram serranoham (vleeswaren/in plakken)
- 170 gram zachte geitenkaas
- olijfolie
- balsamicosiroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een ovenschaal in.
Verdeel de geitenkaas in 12 gelijke porties en vorm dit tot rolletjes.
Rol ieder stuk geitenkaas in een plakje serranoham, snijd de serranoham af als de geitenkaas rondom bedekt is met de ham.
Dit stukje ham kun je weer gebruiken voor het volgende stuk geitenkaas. Als je per rolletje een hele plak serranoham neemt dan is het wel erg veel.
Verdeel de rolletjes geitenkaas over de schaal en verwarm dit 10 minuten in de oven.
Serveer de geitenkaasrolletjes warm en drizzle er voor het serveren de balsamico over.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Maxime
Ik heb afgelopen week net een heleboel tapashapjes gemaakt, maar deze ga ik de volgende keer zeker maken!
Marijke
Gelukkig heb je deze er ook bijgezet, want die combinatie lijkt me héérlijk! Ideaal voor als er bezoek is!