Geroosterde bloemkool met couscous en pistache
Bewaren
Geroosterde bloemkool met couscous en pistache. Een lekker lunchgerecht of makkelijke maaltijd met geroosterde bloemkool, mijn versie van een gerecht van Donna Hay.
Vorige maand mocht ik (samen met een select groepje pers) lunchen met the one and only Donna Hay ter ere van de lancering van haar nieuwe kookboek Life in balance. Morgen vertel ik jullie meer over dit prachtige kookboek, maar vandaag wil ik alvast een lekker receptje delen.
Tijdens de lunch werden er heerlijke gerechten uit het boek geserveerd. Een van de gerechten was de tabouleh van geroosterde granen en bloemkool. Dit was zo lekker dat ik het thuis ook snel wilde eten, echter had ik niet alle ingrediënten in huis en daarom maakte ik er een eigen versie van.
In mijn versie zijn de bloemkoolroosjes wel geroosterd maar de granen niet. De geroosterde boekweit en bulgur heb ik vervangen door gewelde couscous welke ik na het roosteren van de bloemkool heb toegevoegd. Wel gebruik ik dezelfde kruiden en smaakmakers als Donna heeft gedaan: ras el hanout, peterselie, dille en citroen. Ook heb ik pistache en krenten door het mengsel geroerd. Een heerlijk gerecht met noot-achtige geroosterde bloemkool, frisse citroen en een lekker bite van de pistache.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde bloemkool met couscous en pistache
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Schep de bloemkoolroosjes om met olijfolie, ras el hanout, zout en peper. Verdeel dit mengsel over een bakplaat. Rooster dit 25 tot 30 minuten in de oven of tot de bloemkool goudbruin is.Stap 3
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met olijfolie en roer de bloemkoolroosjes er door. Meng de peterselie, dille, gehakte pistache, krenten en citroensap er door.Stap 4
Serveer het gerecht met ricotta en partjes citroen. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde bloemkool met couscous en pistache
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Schep de bloemkoolroosjes om met olijfolie, ras el hanout, zout en peper. Verdeel dit mengsel over een bakplaat. Rooster dit 25 tot 30 minuten in de oven of tot de bloemkool goudbruin is.Stap 3
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met olijfolie en roer de bloemkoolroosjes er door. Meng de peterselie, dille, gehakte pistache, krenten en citroensap er door.Stap 4
Serveer het gerecht met ricotta en partjes citroen. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.