Gevulde pennoni in tomatensaus
Bewaren
We gaan voor pasta! Deze keer een andere pasta dan je misschien gewend bent. Geen penne, fusilli of spaghetti maar gevulde pennoni in tomatensaus.
Pennonewattes? Al meer dan een jaar ligt er bij mij in de voorraadkast een zak pennoni giganti. Dit grote pastabuizen. Tijd om daar eens wat mee te doen. En dit recept bleek zo lekker dat ik het ook zeker wilde delen hier op de blog.
Gevulde pennoni in tomatensaus
Dit recept is super simpel en heel erg lekker. De pennoni giganti heb ik gevuld met een mengsel van gehakt met ricotta. Voordat je de pennoni giganti vult, kook je ze kort voor. Doe dit niet te lang, anders scheurt de pasta tijdens het vullen open. De pasta gaart in de ovenschaal in tomatensaus door en de kaas bovenop zorgt voor een goudbruin korstje. Zo lekker!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde pennoni in tomatensaus
Stap 1
Fruit de helft van de ui en helft van de knoflook aan in een koekenpan met olie. Doe hierna het gehakt erbij en bak dit rul. Breng op smaak met zout, peper en een theelepel oregano.Stap 2
Roer de ricotta los en meng hier het ei door. Roer dit door het gehakt.Stap 3
Kook de pasta al dente. Niet te ver, het gaart nog verder in de oven.Stap 4
Doe de vulling in een plastic(spuit)zak, knip een puntje van de zak zodat je de vulling in de pasta kunt spuiten.Stap 5
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.Stap 6
Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de overige ui met knoflook aan. Doe de tomatenblokjes samen met de oregano, basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen op het vuur.Stap 7
Verdeel een lepel saus over de bodem van de ovenschaal. Leg de gevulde pasta erop en verdeel de overige saus erover. Maak de schotel af met geraspte Parmezaan. Verwarm de gevulde pasta 20 – 25 minuten in de oven.Stap 8
Serveer de pastaschotel direct uit de oven. Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde pennoni in tomatensaus
Stap 1
Fruit de helft van de ui en helft van de knoflook aan in een koekenpan met olie. Doe hierna het gehakt erbij en bak dit rul. Breng op smaak met zout, peper en een theelepel oregano.Stap 2
Roer de ricotta los en meng hier het ei door. Roer dit door het gehakt.Stap 3
Kook de pasta al dente. Niet te ver, het gaart nog verder in de oven.Stap 4
Doe de vulling in een plastic(spuit)zak, knip een puntje van de zak zodat je de vulling in de pasta kunt spuiten.Stap 5
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.Stap 6
Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de overige ui met knoflook aan. Doe de tomatenblokjes samen met de oregano, basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen op het vuur.Stap 7
Verdeel een lepel saus over de bodem van de ovenschaal. Leg de gevulde pasta erop en verdeel de overige saus erover. Maak de schotel af met geraspte Parmezaan. Verwarm de gevulde pasta 20 – 25 minuten in de oven.Stap 8
Serveer de pastaschotel direct uit de oven. Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.