Gevulde puntpaprika

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGevulde puntpaprika
Bewaren
Oeps, iets later dan jullie van me gewend zijn.. Door de overweldigende #biggestbloggersbbq van gister heb ik er niet meer aan gedacht dit artikel te publiceren. Komende week vertel ik jullie alles over de barbecue, vandaag gaan de we voor deze gevulde puntpaprika’s!
Een lekker makkelijk gerechtje waarmee je heerlijk kunt variëren. Dat is een gevulde paprika. Deze keer gaan we voor een gevulde puntpaprika.
Meestal koop ik normale paprika’s (je weet wel die ene die je in een groene, gele of rode variant hebt). Maar toen ik ineens deze lekkere zoete puntpaprika’s zag liggen besloot ik ze eens mee te nemen. Het is weer eens wat anders, de smaak is een stuk zachter. Hierdoor vallen de paprika’s minder zwaar op de maag en kun je hier gemakkelijk(er) een hele paprika van op. Ik besloot ze daarom te vullen.
Bij een ‘gewone’ paprika vul ik hem liever niet helemaal met gehakt, omdat het dan wel erg machtig wordt. Bij de puntpaprika’s is dat niet het geval. Het gehakt heb ik deze keer op smaak gebracht met Ras el Hanout, een heerlijke Marokkaanse kruidenmix. Een ideale combi met gehakt. Samen met een beetje courgette en feta de ideale vulling voor mijn puntpaprika’s.
Gevulde puntpaprika met gehakt
Bereidingstijd 20 minuten en 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 2 personen (bijgerecht)
- 2 puntpaprika’s
- 1 ui
- teentje knoflook
- 250 gram rundergehakt
- halve courgette
- 1 theelepel ras el hanout
- feta
Bereiding:
Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Bak dit in olijfolie in een koekenpan of wok even glazig. Voeg hierna het gehakt er bij en bak dit rul.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de courgette in blokjes en voeg dit bij het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper, zout en ras el hanout en bak dit ongeveer 5 minuutjes mee.
Snijd de puntparika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Vul de binnenkant van de puntpaprika’s met het gehaktmengsel en plaats ze op de bakplaat. Bestrooi de paprika’s met verkruimelde feta.
Verwarm de paprika’s 15 minuten in de oven tot de puntpaprika’s zacht zijn geworden.
Serveer bijvoorbeeld met rijst of een groene salade.
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in13 reacties
Jacolien
Hoi Brenda, dit is een favoriet bij ons. Soms gebruik ik geitenkaas in plaats van feta, en dan gaat door het gehakt een appel in blokjes. Een heerlijke twist!
Petra
Oooo zo heerlijk. Courgette ben ik niet gek op dus die laat ik weg. Maar de gehakt kruiden met ras el hanout....Super. En de feta maakt het echt helemaal af. Vandaag de puntpaprika in de aanbieding dus ik weet wat we vandaag eten.
Ton
Wij maken het klaar met kipgehakt en eigen kipkruiden, ras el hanout, + beetje harissa. De halve courgette is bij ons niet genoeg voor 2 man, dat is een hele geworden. Tractatie!!
Linde
Dit ga ik vanavond proberen! Ben heel benieuwd :)
Steven Hartogsveld
Dit recept is super..... Mmmmm. Gisteren gegeten en vandaag gewoon weer....lekker met notenrijst en ijsbergsla met tomaat komkommer....sla kaas (feta) ....gesnipperd bosuitje.....
pauline
Heerlijke recepten mis alleen de hoeveelheid punten of zie ik die over het hoofd. Lees alles met plezier ben zelf ook bezig in de aanval op de kilo's?
Brenda Kookt
Hoi Pauline, wat leuk om t horen. Ik tel geen punten en calorieën en vermeld deze ook niet op mijn blog.
jolien
Wat is ras el hanout? en waar koop je dat? Gr jolien
Roëlla
Wij hebben het vanavond gegeten met rijst en het was hartstikke lekker! De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er wel mijn eigen twist aan gegeven heb.
Brenda Kookt
Wat leuk! En dat is juist ontzettend leuk Roella, dat je er je eigen twist aan heb gegeven :)
Emma
Ik ben dol op gevulde paprika's, zeker met gehakt! Deze zien er ook heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over de bbq!
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Emma, nog even geduld. De eerste Sneak Peek staat nu online, het filmpje en een uitgebreid sfeerverslag volgen nog :)
Monique | WritingMonique
Oeh! Ik heb nog nooit zoiets gegeten, maar de foto's zien er heerlijk uit! Ik wil dit zeker wel gaan uitproberen!