Ga naar de inhoud

Granola met koekkruiden

Van granola-recepten kunnen we er niet genoeg hebben. Daarom deel ik vandaag mijn lievelings-recept van dit moment. Granola met koekkruiden. Ik vind het heerlijk om de dag rustig op te starten met een lekker ontbijtje. Even wakker worden voor de (drukke) dag begint. Meestal ga ik voor yoghurt met muesli, cruesli of een variant daar
Delen op
Granola basisrecept

Granola met koekkruiden

Granola met noten en zaden

Van granola-recepten kunnen we er niet genoeg hebben. Daarom deel ik vandaag mijn lievelings-recept van dit moment. Granola met koekkruiden.

Ik vind het heerlijk om de dag rustig op te starten met een lekker ontbijtje. Even wakker worden voor de (drukke) dag begint. Meestal ga ik voor yoghurt met muesli, cruesli of een variant daar op zoals granola. Een mengsel van haver met noten en smaakmakers dat in de oven wordt geroosterd.

Ik wil minderen met zoetigheid en daarom besloot ik zelf weer eens granola te maken, maar dan zonder suiker. Om er toch een extra smaakje aan te geven voegde ik koekkruiden toe, en dat pakte goed uit. Sindsdien eet ik het niet meer zonder koekkruiden en daarom mag dit recept gedeeld worden.

Het maken van granola is helemaal niet lastig of ingewikkeld. Het enige dat je hoeft te doen is het mengen van de ingrediënten en het de oven in te schuiven. Dan is de granola binnen 10 minuten klaar en kun je er dagenlang van genieten.

Granola zonder suikers

Granola met koekkruiden

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 1,5 eetlepel koekkruiden (of speculaaskruiden)
  • 40 geraspte kokos (rasp of vlokken)
  • 200 gram ongebrande noten
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 35 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie met de overige ingrediënten en roer goed door. Verdeel het haver-notenmengsel over de bakplaat.

Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na 10 minuten om.

Laat de granola afkoelen en bewaar het hierna in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2 weken te bewaren.

Serveer de granola met yoghurt vers fruit zoals aardbeien of blauwe bessen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

5 reacties

Jolanda

Dat ziet er lekker uit! Ik wil het zeker een keer gaan proberen maar kan ik de kokosolie vervangen voor iets anders, en zo ja waarmee? Groetjes Jolanda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt de kokosolie vervangen door olijfolie

Florence Vlogt

Lekker! Ik wil binnenkort ook weer eens granola gaan maken. Ik denk met amandelen en dan stukjes gedroogde abrikoos op het laatste erbij. Misschien dat koekkruiden daar ook niet bij misstaan. Liefs xx

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat e ook aan de slag gaat. Ik denk dat koekkruiden in dat geval ook een lekkere aanvulling zijn.

Cheese and Chinese

Dit lijkt me nou echt een lekker ontbijtje. Het is alweer te lang geleden dat ik zelf granola heb gemaakt, terwijl het zo heerlijk is!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op