Granola met Noten en Cacao
Granola in de yoghurt. Ik ben er gek op! Vooral op mijn zelfgemaakte granola. Voordeel is namelijk dat je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt. Zo is jouw eigen gemaakte granola altijd de lekkerste. Op dit moment is deze granola met noten en cacao mijn favoriet. Het was de bedoeling dat ik jullie in eenGranola met Noten en Cacao
Bewaren
Granola in de yoghurt. Ik ben er gek op! Vooral op mijn zelfgemaakte granola. Voordeel is namelijk dat je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt. Zo is jouw eigen gemaakte granola altijd de lekkerste. Op dit moment is deze granola met noten en cacao mijn favoriet.
Het was de bedoeling dat ik jullie in een filmpje zou laten zien hoe je zelf granola maakt. Dit is namelijk ontzettend makkelijk. Omdat mijn (gloednieuwe) laptop een ongelukje heeft gehad is het filmpje helaas verloren gegaan. Het filmpje kan ik niet laten zien (deze houden jullie te goed), wel kan ik het recept van deze super lekkere granola met jullie delen.
Dit is granola zoals ik hem op dit moment het lekkerste vind. Een beetje crunchy en met lekker veel noten. En een beetje cacao. De cacao maakt het een beetje choco-achtig. En ja alles met chocolade is lekker dus ontbijten met chocolade ook 😉 Granola is lekker in de yoghurt of kwark, maar ook zo een handje uit de pot direct in de mond gaat er wel in.
Granola met Noten en Cacao
Bereidingstijd: 10 minuten en 40 minuten oventijd
Ingrediënten voor een pot met inhoud van 1,8 liter:
- 250 gram havervlokken
- 100 gram ongebrande noten
- 120 ml agave of maple syrup
- 40 gram basterd suiker
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 15 gram rauwe cacao
- 1 theelepel zout
- 125 gram kokosvlokken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de in een kom de havervlokken met noten, kokos, zout en cacao. Roer vervolgens de suiker, olijfolie en agave of maple syrup erdoor. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Verdeel het havermengsel over de bakplaat en verwarm dit 30 tot 40 minuten in de oven. Vergeet niet het mengsel na 20 minuten nog even door te roeren.
Laat de granola afkoelen. Bewaar het vervolgens in een afgesloten pot op een koele plaats (niet in de koelkast). De granola is ongeveer 3 weken houdbaar.
Voor een suikervrije variant kun je de suiker en maple of agave syrup weglaten. En bekijk in dat geval ook eens dit recept.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Kim Beaumont
Wat een heerlijk recept! Granola zoals ik hem het liefste heb! Ook mijn dochter van 5 is er dol op! Beter dan die van de winkel, zei ze!
Brenda Hoff
Wat fijn om te horen Kim, en ook leuk dat je dochter er ook van geniet. Mijn dochter wordt bijna 5, misschien moet ik het haar ook eens laten proeven :)
Joyce
Oeh dit ziet er lekker uit! Vraagje, heb je met een reden rauwe cacao genomen? Smaakt dit heel anders dan gewoon cacao poeder?
linda
Ziet er heerlijk uit, maar komt er 2 x 15 gr cacao in?
Brenda Kookt
Tnx, de tweede 15 gram heb ik snel verwijderd ;)
Emily van Kampen
Lekker! Zelfgemaakte granola staat ook erg hoog op mijn verlanglijstje om eens te maken en deze met cacao ziet er heel goed uit.
Marlissa
Lekker, dit ga ik zeker maken! Ben volop aan het experimenteren met mijn yoghurt haha En granola met noten en cacao moet lekker zijn:)