Groene salade met gerookte kipfilet
Sinds een paar weken ben ik weer into de salades bij de lunch. Dit komt doordat het zonnetje weer regelmatig schijnt, ik krijg hierdoor echt zin om salades te eten, jullie ook? Vandaag deel ik een lekkere frisse groene salade met gerookte kipfilet. Het is dat ik mezelf vaak niet de tijd geef om een saladeGroene salade met gerookte kipfilet
Bewaren
Sinds een paar weken ben ik weer into de salades bij de lunch. Dit komt doordat het zonnetje weer regelmatig schijnt, ik krijg hierdoor echt zin om salades te eten, jullie ook? Vandaag deel ik een lekkere frisse groene salade met gerookte kipfilet.
Het is dat ik mezelf vaak niet de tijd geef om een salade te maken, dan ga ik toch weer voor een boterham. Maar anders zou ik op dit moment iedere dag lunchen met een salade als deze. De salade is lekker fris en goedgevuld. Hierdoor is het ook zeker voldoende als maaltijdsalade. Bij de lunch of avondmaaltijd. Lekker met avocado, kipfilet en een gekookt eitje.
Groene salade met gerookte kipfilet
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor 1 portie:
- 2 grote handen gemengde sla (ik nam een rucola melange)
- 6 plakjes gerookte kipfilet
- 1 ei
- halve avocado
- 1/4 van een komkommer
- 3 eetlepels yoghurt
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel agavesiroop (of honing)
- 1,5 eetlepel pijnboompites
- peper en zout
Bereiding:
Kook het ei kokend water in 5 minuten hard. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie).
Meng de yoghurt met citroensap, agavesiroop en peper en zout.
Snijd de halve avocado in plakken en de gerookte kipfilet en komkommer in stukjes. Snijd het gekookte ei in partjes.
Meng de yoghurtdressing door de sla en verdeel dit over een bord. Verdeel hier de stukjes komkommer, gerookte kipfilet, avocado en ei over. Besprenkel de salade tot slot met geroosterde pijnboompitjes.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.