Ga naar de inhoud

Hapje brie met spek en appelstroop

Vandaag deel ik een simpel, maar super lekker hapje. Een hapje brie met spek en appelstroop. Tipje voor Oudejaarsavond? Nu de kerstdagen voorbij zijn kijken we uit naar Oud & Nieuw. Het zijn een beetje gekke weken altijd, vrije dagen en veel activiteiten en gezelligheid met familie en vrienden. De...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Hapje brie met spek en appelstroop

Vandaag deel ik een simpel, maar super lekker hapje. Een hapje brie met spek en appelstroop. Tipje voor Oudejaarsavond?

Nu de kerstdagen voorbij zijn kijken we uit naar Oud & Nieuw. Het zijn een beetje gekke weken altijd, vrije dagen en veel activiteiten en gezelligheid met familie en vrienden. De komende dagen doen we even rustig aan. Komend weekend en natuurlijk met oudejaarsavond staan er weer gezellige dingen met vrienden op de planning. Dat gaat vaak gepaard met lekker eten 😉

Hapje brie met spek en appelstroop

Dit lekkere hapje met brie, spek en appelstroop maakte Joor afgelopen jaar voor een samenwerking met Président Brie. Ik deelde het voor de campagne op Instagram, maar niet op de blog. Toch is dit een receptje dat hier zeker niet mag ontbreken. Zelf heb ik dit hapje namelijk ook al een paar keer gemaakt. Het is zo simpel, maar zo lekker. Het maakt een toastje met brie nog veel lekkerder.

Romige brie met krokant spek en de zoete stroperige appelstroop. Een topcombi die het op ieder feestje goed doet.

Tip: ook lekker op een broodje!

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hapje brie met spek en appelstroop

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Bak de ontbijtspek in een pan totdat het spek bruin en knapperig is. Haal uit de pan en maak de pan schoon. Rooster een handje pecannoten in dezelfde pan totdat ze lekker beginnen te ruiken. Voeg dan 1 theelepel honing en ¼ theelepel chilipoeder toe. Bak nog even door, maar laat niet aanbranden!
2
Stap 2
Beleg je toastje met brie en besmeer dit met een beetje appelstroop en leg daarop een stukje gebakken spek en een pittige pecannoot. Succes gegarandeerd!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Brie en croute met spicy noten en bramen
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

2 reacties

Stef van Pompoensoep.com

Voor een subtiele variatie: Ook lekker met Belgische (Loonse) perenstroop: een Limburgs streekproduct, met zoals de naam zegt vooral peren, maar ook een klein beetje appels. Warme groet, Stef

Laat een bericht achter

Vermeire Greta

Beste wensen voor iedereen, ik heb het hapje klaargemaakt met perenstroop en een gegrild sneetje stokbrood, inplaats van pecannoot maakt ik het met walnoot die ik met wat honing liet karameliseren, en ooh wat was dat lekker.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op