Ga naar de inhoud

Kaashapjes (of kaasbroodjes)

Kaashapjes 3 sl txt

KAAS. Ik (en vast ook veel van jullie) ben er dol op. Kaas kan er bij mij altijd bij. Op een cracker of boterham, in de salade. Of gesmolten tussen een tosti of over een ovenschotel. Heerlijk! Kaas als hapje op een feestje gaat er ook altijd wel in. Vaak vliegen de blokjes kaas van de schaal met hapjes. Toen vrienden bij ons thuis kwamen borrelen wilde ik eens wat anders met kaas. Daarom maakte ik deze kaashapjes. Een succes, voor ik het wist waren ze allemaal op.

Kaashapjes 2

Bladerdeeg en kaas. Dat zijn eigenlijk de enige twee ingrediĆ«nten van de kaashapjes. Om ze net even iets extra’s te geven heb ik een beetje grove mosterd gebruikt en verschillende sesamzaadjes. Met ei worden de hapjes afgestreken zodat ze mooi bruin worden.

Als je een feestje hebt kun je de kaashapjes ook van te voren maken. Bewaar ze ongebakken op een bord bedekt met plasticfolie in de koelkast. Voor je ze in de oven schuift bestrijk je ze met ei en strooi je de sesamzaadjes erover.

Je kunt hier ook lekkere kaasbroodjes van maken voor de lunch. Dan snijd je de plakjes deeg niet diagonaal door.

Kaashapjes 1

Ā 

Kaashapjes

Ingrediƫnten voor 8 hapjes

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • 4 theelepels grove mosterd
  • 8 plakken belegen kaas
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210ĀŗC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de plakken diagonaal door.

Smeer de randjes van het bladerdeeg een beetje in met ei. Verdeel in het midden van de plakjes een beetje mosterd. Verdeel hierover een plakje kaas.

Vouw het plakje deeg dubbel, druk de randen aan met een vork zodat hetĀ goedĀ vast zit. Vouw een van de langste uiteinden nog een keer terug en druk dit ook even aan.Ā Op deze manier zit het bladerdeeghapjes goed dicht en kan de kaas er niet uitlopen.

Bestrijk de bladerdeeghapjes met ei, bestrooi met een beetje peper en zout en strooi de sesamzaadjes erover. Bak de kaashapjes in het midden van de oven in ongeveer 20 – 30 minuten gaar.

 

 

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise
Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op