Kerriesoep met gamba
Vandaag trap ik de paasweek af op Brenda Kookt! De komende week staan alle recepten en artikelen op mijn blog in het teken van Pasen. De focus ligt voornamelijk op de paasbrunch (of het paasontbijt). Een paasbrunch draait niet alleen om brood. Het is ook leuk en vooral lekker om...Kerriesoep met gamba
Bewaren
Vandaag trap ik de paasweek af op Brenda Kookt! De komende week staan alle recepten en artikelen op mijn blog in het teken van Pasen. De focus ligt voornamelijk op de paasbrunch (of het paasontbijt). Een paasbrunch draait niet alleen om brood. Het is ook leuk en vooral lekker om andere gerechtjes te serveren. Bijvoorbeeld deze kerriesoep met een gamba.
Soep is lekker, warm en gezellig. Ja ik vind soep gezellig. En als je deze soep tijdens de (paas)brunch serveert in leuke glaasjes ziet het er extra gezellig uit. En extra lekker. Zeker met zo’n lekkere gebakken gamba er bij. Extra feestelijk.
Wordt dit gerechtje de aftrap van jouw (paas)brunch?
Kerriesoep met gamba
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Ingrediënten
Voor de garnering:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerriesoep met gamba
Stap 1
Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Verwarm een beetje olie in de pan en bak de ui en knoflook hierin aan.Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Bak dit even mee met de ui. Voeg peper, zout, kerriepoeder en een snuf kurkuma toe. Bak dit even mee.Stap 3
Voeg de kippenbouillon bij de pan en breng dit aan de kook. Laat dit 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer fijn. Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.Stap 4
Serveer de soep tijdens de brunch in glaasjes en garneer met een gebakken gamba.Ingrediënten
Voor de garnering:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerriesoep met gamba
Stap 1
Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Verwarm een beetje olie in de pan en bak de ui en knoflook hierin aan.Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Bak dit even mee met de ui. Voeg peper, zout, kerriepoeder en een snuf kurkuma toe. Bak dit even mee.Stap 3
Voeg de kippenbouillon bij de pan en breng dit aan de kook. Laat dit 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer fijn. Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.Stap 4
Serveer de soep tijdens de brunch in glaasjes en garneer met een gebakken gamba.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
19 reacties
Kirsten
Ik wil het morgen maken, voor kerst. Voeg ik de aardappel tegelijk met de ui toe? Dus meebakken? Of als de kokosmelk erin gaat?
Brenda Hoff
Als de ui glazig ziet voeg je de aardappel en bleekselderij toe, en dit bak je even mee.
Nynke
Is er ook een alternatief voor kokosmelk? Vind kokos namelijk niet lekker. Kan ik ook kookroom gebruiken?
Pau
kookroom of crème fraîche of schep verse kaas Aldi of slagroom lijkt mij.
Tess
Hoi Brenda, kun je deze soep invriezen?
Brenda Kookt
Ja dat kan, in dat geval zou ik de gamba's last-minute toevoegen. Dus dus niet (opnieuw) invriezen met de soep.
mirella
Kun je deze soep ook goed invriezen? Ivm de kokosmelk?
Bianca
lijkt me erg lekker, maar mijn dochter houdt niet van kokos. Kan ik iets anders gebruiken ipv kokosmelk?
Judith
Ik wil deze soep gaan maken als kerst voorgerecht, hij lijkt mij heerlijk en lekker licht. Wij hebben altijd veel eten met kerst vandaar mijn keuze op deze... Kan ik deze ook een dag van te voren maken?
Brenda Kookt
Ja dat kan heel goed. Bewaar de soep in de koelkast
rolien kappen
Mijn naam is Rolien Kappen en ik woon inmiddels alweer 12 jaar in Granada, Nicaragua alwaar ik project voor kinderen run. Omdat het financieel niet goed gaat met ons project, we bestaan namelijk vooral van donaties van particulieren, wil ik nu een heus theehuis opzetten. Een theehuis met alles erop en eraan. Ik heb uw paginas bekeken en mijn vraag is of u iemand kent die mij wil en kan helpen met het opstarten van dit plan. Het idee erachter is dat een groot deel van de opbrengst bestemt is voor de kinderen van mijn project. Ik besef dat dit een wat ongewone vraag is maaf ik moet ergens beginnen. afwachtend van een reactie verblijf ik met een vriendelijke groet, Rolien Kappen.
lenie
12-4-2015 Kerriesoep gemaakt voor mijn gasten.Ik vond het een beetje griezelig,maar ze vonden het heerlik.Ik ga het vast nog een keer maken want het is beslist niet moeilijk maar eg lekker.
Brenda Kookt
Wat goed om te horen Lenie, bedankt voor je reactie
Linda Delichef
Dat ziet er lekker uit. Mooi kleurtje voor Pasen ook! ;)
Brenda Kookt
Wel hé? ;)
Emma
Ziet er prachtig uit!
Ellen
Wat een heerlijk zuiders gerechtje, perfect voor de lente!
José - ENJOY! The Good life
Dat lijkt mij een lekker soepje.... Die ga ik ook eens proberen. Mooie foto's! Fijn weekend.
Corinne
Mmmm dat ziet er weer superlekker uit. Mooi op de foto gezet ook. Heerlijk!