Ga naar de inhoud

Kip in champignonsaus

Kip in champignonsaus. Een romige champignonsaus met super veel smaak. Lekker bij aardappeltjes of rijst.

30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kip in champignonsaus

Oh jongens, als je voor Pasen opzoek bent naar een hoofdgerecht met vlees. Dan moet je voor dit recept gaan. Kip in champignonsaus. En als je voor de paasdagen niet opzoek bent naar een hoofdgerecht zet deze dan gewoon deze week op het menu of op je te koken lijstje. Want dit gerecht is zo heerlijk!

Ik deel de kip in champignonsaus op de maandag. Maar wat mij betreft is dit ook een topper voor tijdens een etentje. Super makkelijk om te maken, en dus een makkelijke maaltijd. Maar ook als je wat uitgebreider wilt eten is dit een topper om op tafel te zetten.

Kipfilet in een romige volle champignonsaus. Om je vingers bij af te likken!

Kip in champignonsaus

Kip in champignonsaus met tijm

Kip in champignonsaus. Dat klinkt simpel. En dat is het ook. Maar deze titel doet het gerecht eigenlijk geen eer aan. Want het is super lekker. Een romige champignonsaus bomvol smaak. Echt, hemels!

Dit gerecht doet me door de romige saus denken aan het tapasrecept dat we laatst deelden, de knoflookchampignons met spek en kaas. Alleen deze keer zonder spek en kaas, maar met kip.

Het is heel erg gemakkelijk om dit heerlijke stukje kip in champignonsaus met tijm te maken. Voor we de kip aanbakken halen we het eerst door een mengsel van bloem op smaak gebracht met zout, peper en knoflookpoeder. De kip bakken we rondom aan en halen we hierna weer uit de pan.

In de pan bakken we champignons en en sjalotjes. Hierna laten we witte wijn meekoken voor we denim toevoegen. Kippenbouillon, mosterd en slagroom zorgen voor een heerlijke saus. Dit mengsel roer je even. door en laat je 5 minuten zachtjes koken voor je de kip weer toevoegt om even te garen en mee te warmen.

Echt, het is om je vingers bij af te likken!

Serveer de kip met champignonsaus voor een complete maaltijd met aardappeltjes of rijst en broccoli (of andere groente naar keuze) voor een complete maaltijd.

Kip in champignonsaus

Kip in champignonsaus

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip in champignonsaus

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng in een kommetje bloem met zout, peper en knoflookpoeder.
2
Stap 2
Verwarm olie en boter in een pan. Haal kip door het bloemmengsel en bak aan in de pan. Rondom aanbakken en haal uit de pan. Zet de kip even weg.
3
Stap 3
Bak de champignons aan. Sjalotjes erbij en bak dit even mee. Doe hierna de wijn erbij en laat dit even zacht meekoken. Schraap de bodem van de pan los. Ris 2 takjes tijm en voeg de blaadjes bij de pan, leg ook 2 takjes tijm in de pan. Doe de kippenbouillon, mosterd en slagroom erbij. Roer door en laat 5 minuten zachtjes koken.
4
Stap 4
Meng maïzena met een beetje water en doe dit bij de pan. Verwarm het even mee. Verwijder de twee takjes tijm. Doe de kip bij de pan en laat dit nog 5 minuten mee verwarmen.
5
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.
6
Stap 6
Serveer met aardappeltjes of rijst en broccoli voor een complete maaltijd.
Bekijk ook andere recepten
Goulash
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kip met speculaaskruiden en rijst
Parelcouscous met pompoen en rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op