Ga naar de inhoud

Kip Madras

Het is tijd voor een topper met rijst. Het is tijd voor kip madras! Als ik rijst eet dan eet ik het liefst een gerecht zoals deze. Rijst met een lekker sausje, vlees (meestal kip) en groenten. Liefst ook lekker veel groenten. Als je een sausje uit een pakje koopt hoef je vaak niet zo
Delen op

Kip Madras

Rijst met saus kip madras

Het is tijd voor een topper met rijst. Het is tijd voor kip madras!

Als ik rijst eet dan eet ik het liefst een gerecht zoals deze. Rijst met een lekker sausje, vlees (meestal kip) en groenten. Liefst ook lekker veel groenten. Als je een sausje uit een pakje koopt hoef je vaak niet zo veel groenten toe te voegen. Dat vind ik jammer en daarom heb ik bij mijn versie van de kip madras lekker veel groenten toegevoegd. Wortel en sperziebonen in dit geval.

Recepten van makkelijke maaltijden als deze kun je niet genoeg hebben. En het fijne is ook dat je dit bijvoorbeeld heel goed in een grote hoeveelheid kunt maken en kunt invriezen (hier vertel ik je later deze week meer over).

Heb je de maaltijden voor deze week nog niet rond? Vergeet dan niet de ingrediënten van dit gerecht op je boodschappenlijstje te zetten.

Note: Als je heel goed kijkt kun je de appel op mijn foto’s niet ontdekken. Toen ik mijn bordje al leeg had zag ik pas dat ik was vergeten de appel toe te voegen! Volgende keer voeg ik de appel wel weer toe, daarom heb ik het wel meegenomen in het recept. 

Rijst met kip madras

 

Kip Madras

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 – 5 personen:

  •  400 gram kippendijfilets (of 3 kipfilets)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels  kurkuma
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 appel
  • 120 ml crème fraîche
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1,5 eetlepel maizena
  • 300 gram sperziebonen

Bereiding:

Kook de sperziebonen gaar in ruim water, zet dit hierna even weg.

Pers de knoflook, snijd de gember fijn en snipper de ui. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember hierin kort aan.

Snijd de kippendijen in blokjes en bak dit mee met het ui-mengsel. Snijd de wortel in blokjes, de paprika in reepjes en bak dit mee met het kipmengsel. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit kort mee.

Voeg de kippenbouillon en creme fraiche toe en verwarm dit mee. Laat het geheel ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Meng de maizena met een beetje koud water en meng dit met de saus. Snijd de appel in blokjes en voeg dit samen met de sperziebonen bij het kipmengsel. Verwarm dit kort mee.

Serveer de kip madras met gekookte rijst.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

25 reacties

Mathilde

Super lekker!! Ik serveerde het met seroendeng en dat maakte het helemaal af, bedankt voor het delen!

Laat een bericht achter

Gerrie Hackman.

Hallo Brenda, hoe kan ik creme frachse vervangen en hoe kan ik bouillon vervangen. Dit zijn produkten wat mijn maag en darmen en niet aan kunnen en bouillon mag ik niet vanwege mijn nieren. Hoop dat jij de oplossing voor mij hebt. Groetjes Gerrie Hackman.

Laat een bericht achter

eliza

Lijkt me een leuk recept, jammer dat er reclame over de ingredientenlijst heen bleef rollen zodat ik het niet kon maken

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is gek Eliza, zo hoort het natuurlijk niet. Reclame-uitingen mogen nooit over de tekst van het artikel of recept heen vallen. Ik ga de technische mensen er naar laten kijken

Sandra

Zojuist vast de kip madras gemaakt voor vanavond. We krijgen visite en dan heb ik geen zin dan in de keuken te staan. Eerste keer dat ik dit recept maak, en meteen met visite, spannend!

Laat een bericht achter

Inge

Dit is onze favoriete recept, zo lekker vol met groente! Hij staat vanavond op het menu ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Inge, eet smakelijk!

Ohmydish

Vrolijke kleuren en goede smaken. Precies zoals een goed gerecht hoort te zijn! Krijg er spontaan trek van, leuk recept Brenda!

Laat een bericht achter

Jantine

Lijkt me lekker, ik ga het morgen maken. En de saus die ik overhoud kan ik gewoon invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! En de saus die over is kun je heel goed invriezen

Patricia Piersma

Is er ook een alternatief voor maizena?

Laat een bericht achter

Monique

Hoeveel sperziebonen gebruik je? 250 gram?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb 300 gram sperziebonen gebruikt (stom dat ik de hoeveelheid er niet bij heb gezet)

Tanja

Jummie, ik vind dit een heerlijk recept! Ik moet bekennen dat ik het gerecht tot nu toe alleen maakte met een pak van de bekende wereld gerechten maar zo lijkt het me veel lekkerder :-)Met zo'n romige kerrie saus en volop groente. Ik ga wel de wortelblokjes bij de sperzieboontje voorkoken, anders kan ik ze niet eten.

Laat een bericht achter

Wil

Lekker recept! Ik maak zelf een soortgelijk gerecht, maar gebruik daarbij kerry massala. Dat maakt het iets intenser van smaak. Ananas ipv appel is ook lekkere variant.

Laat een bericht achter

Sandra

Hi Brenda, gisteren hebben we dit voor het eerst gegeten. Heb je een tip om het wat meer spicy te maken?

Joan Kramer

Vanmorgen kip uit de vriezer gehaald. Vanmiddag dacht ik: wat zal ik ermee maken? Kip Madras. En het was weer heerlijk!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan! Goed om te horen dat het in de smaak viel

Mylène

Deze ga ik vanavond nog maken! Lijkt mij heerlijk:)

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Haha, dit maakte mijn vader vroeger altijd uit ene pakje en ik vond het nooit lekker! Maar zelfgemaakt moet ik het vast wel lusten!

Laat een bericht achter

Diana

Lekkere combinatie! Creme fraiche vervang ik waar het kan door sojaroom: net zo lekker en geen cholesterol. Ga ik binnenkort maken. Dank je wel voor het idee!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk! En niet te danken natuurlijk :)

Marlotte

Ah, ik vind dit altijd zo lekker. Al een tijdje niet meer op, ik ga snel weer eens aan de slag met kip madras!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Doen!

Brenda Kookt

Je kunt bijvoorbeeld ook een papje maken van bloem

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op