Ga naar de inhoud

Kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven

Dat kip veelzijdig is dat weten we inmiddels wel toch? Een ideaal stukje vlees bij een makkelijke maaltijd. Maar wist je dat kip ook heel geschikt is om te gebruiken bij een traybake? Vandaag deel ik een super lekker recept, kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven. En naast...
10 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Vet een groot bakblik of ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Verdeel de aardappelen over de bodem van de schaal. Verdeel hiertussen de halve uien, tomaten en courgette. Leg de tenen knoflook ook tussen de groenten. Leg de kippenpoten op de aardappelen en groente.
3
Stap 3
Bestrooi de schotel met zout en peper, besprenkel met olijfolie en knijp het sinaasappelsap boven de kip uit. Verdeel tot slot de tijm over de schotel.
4
Stap 4
Verwarm de schotel 30 minuten in de oven. Tot de kip mals is met een goudbruine korst, de aardappelen en groenten gaar.

Kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven

Dat kip veelzijdig is dat weten we inmiddels wel toch? Een ideaal stukje vlees bij een makkelijke maaltijd. Maar wist je dat kip ook heel geschikt is om te gebruiken bij een traybake? Vandaag deel ik een super lekker recept, kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven.

En naast de kippenpoot bakken we ook de aardappeltjes en groenten mee in de oven. Zo haal je met minimale inspanning een compleet gerecht uit de oven. Zo lekker dat het niet misstaat tijdens een etentje, maar ook op een lazy sunday doet dit gerecht het goed.

Kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven

Kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven

Het bereiden van de kippenpoot is super simpel. Eerst verdeel ik de aardappeltjes, ui, knoflook, tomaatjes en courgette over de bakplaat. De kip gaat er tussen. Een goede kippenpoot heeft niet veel kruiden nodig. Alleen met zout en peper is al lekker.

Toch besloot ik naast de knoflook wat extra smaken toe te voegen. In plaats voor citroen ging ik deze keer voor sinaasappel en tijm. Een lekkere frisse combinatie, ideaal voor het najaar. Bij dit gerecht likt iedereen zijn vingers af, groot en klein!

Tip: Wil je meer weten over kip? neem eens een kijkje op Kiprecepten.nl. Dit is dé website, op initiatief van de pluimveesector in Nederland, waar je alle informatie over kip vindt. Naast recepten vind je ook achtergrondinformatie over de herkomst van kippenvlees.

Kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Kiprecepten.nl, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook
Spaanse rijst met bonen en olijven

1 reactie

Willianne

De kip was na 30 minuten nog niet gaar, de aardappeltjes en groenten wel.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op