Kruidnoten tiramisu – Sinterklaastoetje
Het ideale toetje voor het heerlijk avondje. Een superklaastoetje met veel kruidnoten. Kruidnoten tiramisu.
Kruidnoten tiramisu – Sinterklaastoetje
Bewaren
Het ideale toetje voor het heerlijke avondje: kruidnoten tiramisu. Een lekker sinterklaastoetje, om je vingers (of de schaal) bij af te likken!
Tiramisu met kruidnoten
Deze kruidnoten tiramisu heb ik vorig jaar op 5 december gemaakt voor mijn schoonfamilie. Last-minute was ik snel nog opzoek naar iets lekkers wat ik mee kon nemen. Het moest simpel zijn, lekker en ook geschikt voor een grotere groep mensen. Ik besloot een simpele tiramisu met kruidnoten te maken. Toen ik de tiramisu einde van de middag maakte werd het al donker en kon ik helaas geen foto meer maken. En sowieso had het niet zoveel zin om het recept na 6 december nog met jullie te delen 😉 Het sinterklaastoetje was zo lekker, dat ik direct wist: dit recept komt volgend jaar met Sinterklaas op de blog!
Sinterklaastoetje
Dus bij deze! Een sinterklaastoetje dat zeer geschikt is voor het heerlijk avondje. Deze kruidnoten tiramisu is simpel om te maken, snel klaar dus, en ook geschikt voor een grotere groep mensen. Al is dat dit jaar natuurlijk niet per se nodig. Maar het is ook prima om dit recept voor bijvoorbeeld 4 of zelfs 2 personen te maken. Het blijft super lekker.
Een grote schaal met tiramisu, zo lekker! Met veel kruidnoten, slagroom-mascarponemengsel, koffie, én chocolade kruidnoten. Hier lik je je vingers bij af!
Kruidnoten tiramisu
De basis van de kruidnoten tiramisu zijn slagroom met mascarpone. De romige lichtzoete laag die alle andere smaken samenbrengt. Kruidnoten, een vleugje koffie, nog meer kruidnoten en chocolade. Een topcombinatie!
Sinterklaastiramisu
In deze kruidnoten tiramisu gebruik ik geen rauwe eieren en geen drank. Hierdoor is het sinterklaastoetje ook geschikt voor kids (en zwangere vrouwen). Wel heb ik koffie gebruikt. Vinden de kids dit niet lekker, of geef je ze dit liever niet? Dan kun je de koffie vervangen door appelsap.
Dit is het perfecte dessert voor sinterklaas. Het combineert het beste van twee werelden: de lekkere kruidnoten en de romige Italiaanse tiramisu. Dit dessert maakt ongetwijfeld indruk op je gasten. Heerlijk voor Sinterklaasavond, voor jong en oud!
Receptinspiratie
Klik hier voor veel meer sinterklaas-recepten-inspiratie. Van een sinterklaastaart tot -cakes, -hapjes en zelfgemaakte (truffel)kruidnoten.
Ingrediënten
Extra benodigd
- schaal van 20x15 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnoten tiramisu – sinterklaastoetje
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.Stap 2
Verdeel ½ van de kruidnoten over de bodem van de schaal, zorg dat de hele bodem bedekt is. Besprenkel de kruidnoten met de afgekoelde koffie. Doe dit bijvoorbeeld met lepeltje, zodat de kruidnoten niet te nat worden.Stap 3
Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover weer een laagje kruidnoten en besprenkel deze weer met koffie. (let op de koffie hoeft niet op). Verdeel hierover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel vlak voor het serveren de chocolade kruidnoten over de kruidnoten tiramisu.Ingrediënten
Extra benodigd
- schaal van 20x15 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnoten tiramisu – sinterklaastoetje
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.Stap 2
Verdeel ½ van de kruidnoten over de bodem van de schaal, zorg dat de hele bodem bedekt is. Besprenkel de kruidnoten met de afgekoelde koffie. Doe dit bijvoorbeeld met lepeltje, zodat de kruidnoten niet te nat worden.Stap 3
Verdeel hierover de helft van het slagroom-mascarponemengsel. Verdeel hierover weer een laagje kruidnoten en besprenkel deze weer met koffie. (let op de koffie hoeft niet op). Verdeel hierover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel vlak voor het serveren de chocolade kruidnoten over de kruidnoten tiramisu.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Mellanie
Gisteren gemaakt als toetje en hij is erg in de smaak gevallen! Ik had het recept wel een beetje aangepast en 250 ml slagroom op 250 ml mascarpone gedaan en amandelextract gebruikt, want de siroop was op. Hij was echt heel erg lekker!
Johanne
Welke drank zou er behalve whiskey goed bij smaken. Amoretto? cognac hazelnootlikeur. Dat heb ik in huis
Helma
Wat een heerlijk toetje!!! Ik heb alleen wiskey dor de koffie gedaan, zoooo lekker!! Kun je makkelijk daags van tevoren klaarmaken.
Suus
Wat een lekker recept. En ook nog eens super makkelijk om te maken. Ook mijn dochter van bijna 5 jaar heeft er lekker in zitten eten. Maar hoe lang kan ik dit heerlijke toetje bewaren?
Brenda Hoff
Dit toetje kun je afgedekt tot 2 dagen bewaren. De kruidnoten worden wel zachter als je het langer bewaard.
Annelies
Echt superlekker!
Mellanie
Gisteren gemaakt als toetje en hij is erg in de smaak gevallen! Ik had het recept wel een beetje aangepast en 250 ml slagroom op 250 ml mascarpone gedaan en amandelextract gebruikt, want de siroop was op. Hij was echt heel erg lekker!
Marit
Super lekker en makkelijk recept! Staat zo op tafel.