Ga naar de inhoud

Loempia bakjes uit de oven

Ik ben gek op hapjes als deze. Snel en simpel om te maken, en het is weer eens wat anders dan de standaard loempia (die natuurlijk ook erg lekker is). Deze loempia bakjes maak je heel gemakkelijk van filodeeg. Lekker als borrelhapje, of gerechtje bij het buffet. Loempia bakjes uit...
35 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met olie.
2
Stap 2
Halveer de vellen filodeeg. Drappeer de filodeeg in de muffinvorm. Gebruik per vormpje twee laagjes deeg zodat je een stevig bakje krijgt. Verwarm de loempia bakjes 30 minuten in de oven, tot het filodeeg krokant en goudbruin is.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan. Roer het ei los, voeg een eetlepel water toe en bak hier een omeletje van. Laat de omelet afkoelen en snijd in reepjes.
4
Stap 4
Bak de groenten samen met de knoflook in olijfolie aan, laat dit een paar minuten bakken. Doe hierna de taugé en omeletreepjes er bij. Breng op smaak met zout, peper en ketjap en bak dit alles even mee.
5
Stap 5
Verdeel het groentemengsel in de gebakken bakjes van filodeeg. Serveer de loempiabakjes met sweet chili sauce.

Loempia bakjes uit de oven

Ik ben gek op hapjes als deze. Snel en simpel om te maken, en het is weer eens wat anders dan de standaard loempia (die natuurlijk ook erg lekker is). Deze loempia bakjes maak je heel gemakkelijk van filodeeg. Lekker als borrelhapje, of gerechtje bij het buffet.

Loempia bakjes uit de oven

Van de vellen filodeeg vorm ik doormiddel van een muffinvorm een bakje. Door dit in de oven te bakken wordt het deeg goudbruin en krokant. En hierna kun je het vullen met wat je maar wilt.

Ik heb in dit geval voor een vulling gekozen waar ik ook een loempia mee vul. Groente met een beetje knoflook en ketjap en omeletreepjes. Maar natuurlijk kun je hier ook lekker mee variëren.Voeg bijvoorbeeld eens vis of vlees toe aan het mengsel.

Ga je toch voor een echte loempia? Check dan dit recept, dit zijn al jaren onze favoriete loempia’s.

Loempia bakjes

 

Loempia bakjes

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

2 reacties

Antoinette

Kun je ze van tevoren maken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan. Al zou ik ze bijv niet een hele dag van te voren maken, want dan wordt het bakje minder krokant. Direct uit de oven is het meest krokant.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op