Macaroni Stroganoff
De favoriete pasta met rode saus van mijn vriend. Maar dan zonder pakjes. Dat is deze macaroni stroganoff. We eten niet vaak uit pakjes. Maar soms wel. Een van de pakjes die we regelmatig kopen is het pakje macaroni stroganoff. Al een lange tijd wilde ik deze pasta zelf koken, zonder pakje. Om de eenMacaroni Stroganoff
Bewaren
De favoriete pasta met rode saus van mijn vriend. Maar dan zonder pakjes. Dat is deze macaroni stroganoff.
We eten niet vaak uit pakjes. Maar soms wel. Een van de pakjes die we regelmatig kopen is het pakje macaroni stroganoff. Al een lange tijd wilde ik deze pasta zelf koken, zonder pakje. Om de een of andere reden kwam het er iedere keer niet van. Dit komt ook doordat we dit meestal eten als ik niet kook. Maar het is er nu toch van gekomen. En het is gelukt hoor, ook zonder pakje is deze pasta een aanrader.
Deze macaroni stroganoff is minstens net zo lekker als het pakje. En weet je het is niet eens moeilijk om te maken. Volgende keer geef ik dit recept aan mijn vriend zodat hij het zelf kan maken 😉 Wanneer zet jij de macaroni stroganoff op tafel?
Macaroni Stroganoff
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten voor 4 tot 5 personen
- 375 gram fusilli pasta
- 500 gram rundergehakt
- ui
- 2 teentjes knoflook
- courgette
- 250 gram champignons
- rode paprika
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels bloem
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 500 ml runderbouillon
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen en fruit dit samen met 1 geperst teentje knoflook in een beetje olie in een koekenpan of wok even aan. Voeg het gehakt er bij, breng op smaak met peper en zout en rul dit. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel en laat het even meebakken.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de runderbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper. Meng de saus door het gehakt/groentemengsel en verwarm dit even mee.
Serveer de stroganoffsaus met de pasta. Macaroni stroganoff dus.
Tip: de pastasaus kun je ook heel goed invriezen
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
Doortje Roeffen
Maak het geregeld is echt heel lekker ook makkelijk als je met meerdere eters bent krijg alleen maar goede reacties,heerlijk recept een aanrader
Doortje Roeffen
Heb dit recept al meermalen gemaakt is altijd een groot succes iedereen vind het heerlijk ik ook
Linda
Heel gemakkelijk te maken, erg lekker en fijn zonder pakje of zakje.
Jeffrey
Heerlijk en Makkelijk! Echt prima te maken binnen 35 minuten en fantastisch qua resultaat; inderdaad nooit meer pakjes en zakjes > zelfs zonder zout toe te voegen mega veel smaak!
Rene Alkema
Heerlijk recept. Dank. Gr. Rene
juul
heb dit recept al heel vaak gemaakt daarvoor ook altijd met pakjes of zakjes Nu never nooit meer alleen nog maar zelfgemaakte vanaf toen En nog eenvoudig ook De beste macaroni ooit