Naan met hoemoes, falafel en groene groente
Bewaren
Vandaag deel ik een heerlijk brunchhapje met je. Naan met hoemoes, falafel en groente groente. Een lekker hapje, dat is weer eens wat anders op tafel bij de paasbrunch.
Al moet ik bekennen dat dit lekkere hapje van belegde naan met hoemoes en falafel ook op alle andere dagen prima kan. Ik heb er al van genoten als snack, avondmaaltijd en restjes-lunch. Smullen!
Brunchhapje met hoemoes en falafel
Bij de paasbrunch serveren we veelal Hollandse hapjes met ei, kaas en kip. Maar het is ook leuk om hier eens mee te variëren en een ander brunchhapje te maken.
Samen met Maza leek het me leuk om een lekker paashapje te maken met hoemoes en falafel. Geserveerd op gegrilde naan. Maza Hoemoes Kerrie geeft het hapje met zijn gele kleur direct een paastintje. Zo gezellig! Ook de aspergetips, waarmee ik de naan beleg, passen helemaal in het seizoen. Ter garnering gebruik je zongedroogde tomaatjes en feta. Dat maakt het helemaal af!
Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart van het brunchapje van naan met hoemoes, falafel en groene groenten.
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Ik ben dus gek op de combinatie van hoemoes met falafel. Je voegt paar extra ingrediënten toe en je hebt een snelle maaltijd op tafel. Ik verwerk deze ingrediënten vaak in een snelle salade. Zoals deze kerriesalade die ik eerder in samenwerking met Maza met je deelde.
Deze keer doen we het anders en heb ik hoemoes en falafel verwerkt in een lekker hapje voor bij de paasbrunch. Eenvoudig om te maken, en zo lekker!
Gebakken naan
Gebakken naan besmeer je met hoemoes. In dit geval ben ik voor Maza Hoemoes Kerrie gegaan, de gele kleur doet het extra goed als onderdeel an de paasbrunch. Dit beleggen we met gegrilde groene groenten zoals aspergetips en bimi. Daarbij leggen we gebakken Maza Falafel. Garneer de belegde naans met stukjes zongedroogde tomaat, geroosterde pijnboompitjes, verkruimelde feta en een plukje tuinkers.
Serveer de belegde naan in zijn geheel, of snijd ze in stukken voor een kleiner hapje.
Niet alleen lekker bij de paasbrunch, ook als avondmaaltijd, lunch of snack. Kortom, dit lekkere hapje kan altijd. Smullen!
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Maza.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze naan met hoemoes, falafel en groene groente
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de aspergetips samen met de bimi aan. Breng op smaak met zout en peper.Stap 2
Bak in een andere koekenpan met olie de falafel aan beide kanten aan.Stap 3
Verwarm de naan op een grillplaat of 5 minuten in de oven op 200 graden.Stap 4
Besmeer de gebakken naan met een laagje Maza Hoemoes Kerrie. Verdeel hierover de gegrilde groenten en een paar stukjes gebakken Maza Falafel. Garneer de belegde naan’s met stukjes zongedroogde tomaat, geroosterde pijnboompitjes, verkruimelde feta en een plukje tuinkers.Stap 5
Serveer de belegde naan in zijn geheel, of zijn in stukken voor een kleiner hapje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze naan met hoemoes, falafel en groene groente
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de aspergetips samen met de bimi aan. Breng op smaak met zout en peper.Stap 2
Bak in een andere koekenpan met olie de falafel aan beide kanten aan.Stap 3
Verwarm de naan op een grillplaat of 5 minuten in de oven op 200 graden.Stap 4
Besmeer de gebakken naan met een laagje Maza Hoemoes Kerrie. Verdeel hierover de gegrilde groenten en een paar stukjes gebakken Maza Falafel. Garneer de belegde naan’s met stukjes zongedroogde tomaat, geroosterde pijnboompitjes, verkruimelde feta en een plukje tuinkers.Stap 5
Serveer de belegde naan in zijn geheel, of zijn in stukken voor een kleiner hapje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.