Ga naar de inhoud

Finger food: nachohapjes

Lekker hapje gemaakt met nacho's en kaas. Nacho's met gesmolten kaas, warme tomaten, romige avocado, zoete mango, knapperige lente uitjes, mais en het zoetzure van de limoen.
Delen op

Finger food: nachohapjes

Nachohapjes 4 txt

Nacho’s, I looove it! Uiteraard ben ik gek op mijn eigen nachoschotel. Maar ik vind het ook lekker om nacho’s te dippen in de guacamole. Maar vanaf nu heb ik een nieuwe favoriet: nacho’s als fingerfood! En dan in de vorm van deze nachohapjes.

Ik zette deze hapjes op tafel als voorafje bij een etentje. Ik verwachtte dat de meiden (inclusief moi) het lekker zouden vinden maar dat de mannen het zouden laten staan. Niets was minder waar. De mannen vonden dit minstens net zo lekker als de andere hapjes die op tafel stonden (dit waren zelfs hapjes met vlees voor vleesetende mannen).
Een succes dus!

Nachohapjes 1

Belangrijkste ingrediënt zijn de nacho’s zou je denken. Maar in dit hapje zijn alle ingrediënten belangrijk. Individueel zijn de lekker. Maar samen zijn ze onweerstaanbaar. De nacho’s met gesmolten kaas, warme tomaten, romige avocado, zoete mango, knapperige lente uitjes, mais en het zoetzure van de limoen.

Voor we over gaan naar het recept moet ik nog even kwijt dat dit mijn inzending is voor het foodbloggersevent deze maand. Maaike, de host van deze maand, heeft het thema finger food bedacht. Een heerlijk thema. En aangezien deze hapjes echte finger food zijn, én super lekker zijn is dit mijn inzending.

Nachohapjes 3

Nachohapjes

Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor ongeveer 20 hapjes
  • 60 nachochipjes (letop: deze moeten heel zijn, je wilt geen nachokruimels)
  • 3 roma tomaten
  • 1/3 mango
  • 2 stengels lente ui
  • halve avocado
  • 75 gram mais
  • halve limoen
  • geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het tomatenvlees in blokjes. Snijd de mango en avocado in blokjes en de lente ui in ringen. Meng de tomatenblokjes met mango, lente ui, avocado en mais. Pers de halve limoen uit en meng het limoensap door de salsa.
Verdeel 20 nachochipjes over de bakplaat. Strooi op ieder chipje een beetje geraspte kaas. Verdeel hierover een theelepel van de salsa. Verdeel daar weer een klein beetje geraspte kaas op zodat het chipje dat je daarop legt straks blijft plakken. Verdeel op de chipjes weer een beetje kaas, lepeltje salsa en kaas. Leg daar de laatste chipjes op. Verdeel tot slot een beetje kaas over de hapjes en eventueel nog een beetje salsa als er over is.
Verwarm de nachohapjes ongeveer 10 minuten in de oven zodat de salsa lekker warm is en het kaas is gesmolten.
 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op