Nacho’s met gehakt
Bewaren
Mijn favoriete moment van de zondag? Als we tegen het einde van de middag samen voor de televisie zitten met wat lekkers om te snacken er bij. Een portie nacho’s met gehakt gaan er dan wel in.
Nacho’s bij de borrel. Ik ben er gek op. Als we met vriendinnen wat gaan drinken eindigen we 9 van de 10 keer ook met één (of meer) porties nacho’s. Persoonlijk vind ik het erg lekker om nacho’s met wat extra’s te bestellen. Dus niet alleen met een portie guacamole om te dippen, maar ook met kaas en bijvoorbeeld gehakt er bij. Omdat mijn vriend ook zo gek op gehakt is besloot ik dit voor onze zondagse borrel te maken.
Nacho’s met gehakt
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze nacho’s met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Snijd de ui fijn en fruit dit in olijfolie aan. Voeg het gehakt er bij en bak dit rul. Doe de paprikapoeder er bij en breng op smaak met zout en peper.Stap 3
Verdeel 1/3 van de nacho's over een bord of ovenschaal. Verdeel hierover 1/3 van het gehaktmengsel en 1/3 van de geraspte kaas. Herhaal deze stappen nog twee keer tot alles op is. Verwarm de nacho's 15 minuten in de oven.Stap 4
Pureer ondertussen de avocado met 1 eetlepel crème fraiche, zout en peper, 3 cherry tomaatjes en de citroensap.Stap 5
Snij de overige tomaatjes in blokjes.Stap 6
Schep de guacamole en overige creme fraiche over de nacho's, en bestrooi tot slot met de tomaatjes. Serveer de warme nacho's hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze nacho’s met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Snijd de ui fijn en fruit dit in olijfolie aan. Voeg het gehakt er bij en bak dit rul. Doe de paprikapoeder er bij en breng op smaak met zout en peper.Stap 3
Verdeel 1/3 van de nacho's over een bord of ovenschaal. Verdeel hierover 1/3 van het gehaktmengsel en 1/3 van de geraspte kaas. Herhaal deze stappen nog twee keer tot alles op is. Verwarm de nacho's 15 minuten in de oven.Stap 4
Pureer ondertussen de avocado met 1 eetlepel crème fraiche, zout en peper, 3 cherry tomaatjes en de citroensap.Stap 5
Snij de overige tomaatjes in blokjes.Stap 6
Schep de guacamole en overige creme fraiche over de nacho's, en bestrooi tot slot met de tomaatjes. Serveer de warme nacho's hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
jonna@burgertrutjes
Heerlijk! Ik ben gek op nacho's! Ik maak het vaak met kip en heel veel cheddarkaas
Brenda Kookt
Wat leuk dat je de nacho's juist met kip maakt Jonna. Ik ben niet zo'n fan van cheddarkaas, maar op de nacho's lijkt dat me wel lekker inderdaad.