Ga naar de inhoud

Noodlesoep met gehaktballetjes

Ik heb weer een lekker soepje voor jullie, een speciaal soepje. Namelijk noedelsoep. Of eigenlijk Noodlesoep. In Vietnam at ik echte Noodlesoup, Vietnamese streetfood. Met stokjes. Voor de foto leek het me wel leuk om er een beetje peper aan toe te voegen. Geen verstandig idee want de soep was ook zonder peper al erg

Noodlesoep met gehaktballetjes

Noodlesoep met gehaktballetjes

Ik heb weer een lekker soepje voor jullie, een speciaal soepje. Namelijk noedelsoep. Of eigenlijk Noodlesoep.

In Vietnam at ik echte Noodlesoup, Vietnamese streetfood. Met stokjes. Voor de foto leek het me wel leuk om er een beetje peper aan toe te voegen. Geen verstandig idee want de soep was ook zonder peper al erg heet. Resultaat was dat ik het door de peper bijna niet kon eten. Verder was het op de pork na wel mijn smaak. Maar het was best lastig eten, zo’n soepje met stokjes.

Weer thuis leek het me ook lekker om eens noodlesoep te eten en daarom maakte ik deze versie. Met gehaktballetjes, taugé en lente ui. Heel erg simpel eigenlijk, maar verrassend lekker. Perfect voor de beginnende noodlesoep eter. Al kun je er natuurlijk altijd extra peper(s) aan toevoegen.. 😉

En van mij mag je dit eten met een lepel. Of met stokjes.

Noodlesoep recept

Noodlesoup met gehaktballetjes

Bereidingstijd 25 minuten

 Ingrediënten voor 4 kommen

  • X gram noedels
  • 1 liter runderbouillon
  • 150 gram gehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • gehaktkruiden (naar smaak)
  • 125 gram chamgpignons
  • 2 stengels lente ui
  • 2 handjes tauge
  • eventueel: peper

Bereiding

Week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water.

Breng de bouillon aan de kook. Snijd de champignons in plakjes en voeg dit bij de bouillon.

Kneed het gehakt en meng het met de paneermeel en gehaktkruiden. Rol hier soepballetjes van en voeg het bij de kokende bouillon. Laat de bouillon zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn (in ongeveer 15 minuten).

Snijd de lente ui in ringetjes. Voeg de lente ui samen met de taugé bij de bouillon, verwarm dit kort mee.
Voeg de geweekte noedels ook bij de soep en laat dit even mee verwarmen.

Serveer de noedelsoep met extra rauwe ringetjes lente ui en een beetje taugé.

 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin. 
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook
Spaanse rijst met bonen en olijven

4 reacties

Eveline

Kun je in plaats van paneermeel ook maizena gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Eveline zelf heb ik geen ervaring met het toevoegen van maizena in gehaktballetjes. Als je dit vaker voor gehaktballetjes gebruikt kun je het bij deze noodlesoep ook proberen

Ellen

Jum jum jum! Veel beter dan die voorverpakte versies ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat zeker :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op