Ga naar de inhoud

Omeletwrap met kipfilet en avocado

Ik houd van brood, maar soms heb ik er genoeg van. Dan wil ik gewoon even wat anders. Een salade is in dat geval een goede optie, maar een gebakken eitje vind ik ook heerlijk. Toen ik me ineens de (welbekende) omelethapjes die ik regelmatig op feestjes serveer herinner besloot ik het te combineren. Salade
Delen op

Omeletwrap met kipfilet en avocado

Omeletwrap txt

Ik houd van brood, maar soms heb ik er genoeg van. Dan wil ik gewoon even wat anders. Een salade is in dat geval een goede optie, maar een gebakken eitje vind ik ook heerlijk. Toen ik me ineens de (welbekende) omelethapjes die ik regelmatig op feestjes serveer herinner besloot ik het te combineren. Salade met een gebakken ei. Geen spiegelei, maar een omeletwrap!

Om de omeletwrap goed vullend te maken heb ik hem rijkelijk belegd, en hierdoor is hij nog lekkerder. Ik nam kip, avocado, tomaatjes en sla. En daarbij een beetje geitenkaas om het af te maken.

Je kunt de omelet ook koud eten, dus ook van te voren maken en meenemen naar het werk behoord ook tot de opties. Dat ga ik de komende week zeker doen, jij ook?

Omeletwrap 01

Omeletwrap met kipfilet en avocado

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor een grote omeletwrap

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • 2 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • halve tomaat
  • halve avocado
  • zachte geitenkaas
  • pijnboompitjes
  • handje rucola melange

Bereiding:

Kluts de eieren, meng dit met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Bak het ei-mengsel op medium vuur (niet te hoog anders krijg je bubbeltjes) en keer hem tussentijds om.

Prak ondertussen de avocado, snijd de tomaat in blokjes en rooster de pijnboompitjes.

Beleg de omelet met plakjes kipfilet en verdeel de avocado en blokjes tomaat er over. Maak het af met een beetje zacht geitenkaas. Rol de omelet op zodat een wrap ontstaat. Serveer met een handje rucola melange, zachte geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

13 reacties

Riet den Engelsman

Wat kan je erbij eten als avondmaaltijd

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dan zou ik een grotere portie maken, bijv 1,5 stuks per persoon.

Regina

Hoe kan je de omelet het beste keren? gaat bij mij niet altijd goed...

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Als het keren lastig is kun je het met behulp van een bord doen. Doe het bord op de bovenkant van de koekenpan en keer hem zo om zodat de omelet op het bord ligt. Hierna kun je hem weer in de pan laten glijden.

Ellen

Ook al regeer ik niet zo vaak, jouw recepten zijn zo heerlijk en vaak glutenviji /of glutenvrij te maken aangezien ik vanwege Coeliakie glutenvrij moet eten. Ook dit gerecht ga ik zeker maken, Groetjes Ellen

Laat een bericht achter

margriet

Vanmiddag genmaakt, was echt heerlijk! Deze ga ik vaker eten, bedankt!

Laat een bericht achter

Kimberley

Meh alles in huis behalve de geitenkaas. Zou het zonder net zo lekker zijn? Of moet ik toch nog even snel naar de winkel ? Ga hem morgen meenemen naar mijn werk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dan zou ik het zonder proberen. Kun je altijd een volgende keer met doen ;)

Julie Hapjesprincess

Wat een goede lunchtip !!!

Laat een bericht achter

Maura - YLT

Oeh dit lijkt me wel wat voor mijn lunch vandaag. Lekker gezond. Wat heb je die omelet trouwens mooi opgerold haha. Denk dat ik dat niet voor elkaar krijg.

Laat een bericht achter

Laura

Oh yum! Lekker! Ik eet zelf nauwelijks nog brood en een omelet is inderdaad een hele goede vervanging :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik moet bekennen dat ik zelf ook van mijn roltechniek stond te kijken ;)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op