Ga naar de inhoud

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Gebaseerd op de bekende banaan-ei pannenkoekjes. Extra fluffy door het toevoegen van yoghurt. Lekker met gebakken banaan enn nootjes. Yum!
15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Voor de topping:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Meng in een staafmixer of blender de havermout met bloem, bakpoeder, zout, kaneel, poedersuiker, FAGE Total 0% , 1 banaan, de eieren en vanille extract.
2
Stap 2
Snijd voor de topping een banaan in plakjes. Bak de banaan aan beide kanten aan in een koekenpan. Bestrooi met rietsuiker en bak het aan beide kanten nog even mee.
3
Stap 3
Verwarm een pan op het vuur en bak hier kleine ontbijtpannenkoekjes van het beslag. Van dit beslag kunt je 12 – 16 pannenkoekjes bakken.
4
Stap 4
Stapel 3 of 4 pannenkoekjes op een bord en besprenkel met maple syrup. Verdeel hierover nog een lepel romige FAGE Total 0% en verdeel hierover de plakjes banaan en een beetje granola of nootjes.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt


Yum, tijd voor een lekker verwenontbijtje op de dinsdag! Voor lekkere zachte fluffy pannenkoekjes mag je mij namelijk áltijd wakker maken. Ik deel vandaag simpele maar hele lekkere ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Ik ontbijt meestal met een schaaltje yoghurt met granola, maar sommige dagen wil je eens wat anders. En nu het herfst is vind ik het ook lekker als het wat warmer is. Daarom heb ik dikke romige yoghurt verwerkt in de meest fluffy ontbijtpannenkoekjes.

Voor de pannenkoekjes gebruik ik FAGE Total 0%. Dit is een dikke romige yoghurt die rijk is aan proteïne. Doordat de yoghurt van FAGE Total 0% geperst wordt is de structuur extra dik en romig. Ook is er geen suiker of andere zoetstof aan de yoghurt toegevoegd.

Ik houd daar ontzettend van, als yoghurt dikker en romig is. Qua smaak is deze yoghurt niet zo zuur als een normale yoghurt, als ik dit met granola eet voeg ik bijvoorbeeld geen honing of andere zoetmaker toe.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Het is ontzettend simpel om deze ontbijtpannenkoekjes van yoghurt en banaan te maken. De ingrediënten van het beslag meng ik in een blender of met de staafmixer. Hierdoor wordt de havermout fijner gemalen en worden alle ingrediënten goed gemengd. Het beslag is hierna direct klaar om te worden gebakken tot heerlijke zachte en fluffy pannenkoekjes.

De yoghurt en banaan gebruik ik niet alleen in het beslag van de ontbijpannenkoekjes, ook als topping. Als topping beleg ik de ontbijtpannenkoekjes eerst met één lepel dikke yoghurt van FAGE Total 0%. Dit besprenkel ik met maple syrup en hierover verdeel ik zoete gekarameliseerde plakjes banaan. Tot slot bestrooi ik de pannenkoekjes nog met een beetje granola of nootjes. Dat klinkt toch als een feestje? En dat is het ook, zo lekker!

Tip: wil je nog sneller? Bak dan 3 of 4 grote pannenkoeken van het beslag.

FAGE Total 0% heb ik in dit geval verwerkt als een ontbijtrecept. Ik vind het ook erg lekker om een schaaltje van deze yoghurt te eten na het sporten (lekker met vers fruit) of als tussendoortje einde van de middag. Dan is het een echte proteïne boost.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Dit artikel schreef ik in samenwerking met FAGE.

Bekijk ook andere recepten

2 reacties

Daphne Innemee

Waar is FAGE te koop?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In de supermarkt, o.a. bij Jumbo en Albert Heijn

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op