Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Oosterse bloemkool met rijst

Tijd voor een makkelijk en simpel, maar heel erg lekker gerecht met bloemkool. Oosterse bloemkool met rijst. Bloemkool met een heel erg lekker (pittig) sausje. Ideale snelle maaltijd!

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes, houd het witte deel en het groene deel apart. Verwijder de schil en rasp daarna de gember fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
3
Stap 3
Verwarm een wok of hapjespan met daarin wat olie op middelhoog vuur. Wok de bloemkoolroosjes 5 minuten totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben. Voeg dan 4 eetlepels water toe en doe de deksel op de pan. Laat 5-7 minuten stomen totdat de bloemkool beetgaar is (dus niet helemaal zacht!).
4
Stap 4
Maak in de tussentijd het sausje door de gember, knoflook, sojasaus, wittewijnazijn en sambal met elkaar te mengen in een steelpannetje. Verwarm zachtjes op laag vuur. Meng in een klein kommetje de maïzena met het water tot een papje en voeg dat toe aan de saus. Laat een klein beetje inkoken, haal van het vuur en voeg dan als laatste de honing toe.
5
Stap 5
Voeg dan de saus toe aan de bloemkool en roer goed door. Voeg ook de witte delen van de bosui toe en warm ze kort mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6
Stap 6
Serveer de pittige, Oosterse bloemkool met de rijst en de groene bosuiringetjes.

Oosterse bloemkool met rijst

Yes, we hebben weer een  makkelijk en simpel, maar heel erg lekker gerecht met bloemkool. Deze keer gaan we voor Oosterse bloemkool met rijst.

Hebben jullie weleens bloemkool gemixt met Oosterse smaken? Bijvoorbeeld in een curry? Dat kan heel goed want bloemkool mixt en matcht heel goed met allerlei verschillende smaken. Dus ik vond het tijd voor een mix van bloemkool en Oosterse smaken als gember, sojasaus en sambal. Het resultaat is deze makkelijke maaltijd van Oosterse bloemkool met rijst.

Oosterse bloemkool met rijst

Oosterse bloemkool met rijst

Bloemkool wordt vaak gegeten in combinatie met aardappelen. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee. Zo doet deze pittige Oosterse bloemkool het goed met rijst. Maar je zou de rijst bijvoorbeeld ook kunnen vervangen door mie.

Voor dit lekkere recept maak je een heerlijk, pittig sausje van knoflook, gember, sojasaus. De bloemkool roer je door dit sausje zodat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn.

Ik houd wel van een beetje pittig, dus voegde ik in dit recept 2 theelepels sambal toe. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan 1 theelepel of wellicht zelfs een halve theelepel, dan wordt de smaak wat zachter.

De Oosterse bloemkool serveer ik in dit geval met rijst. Wil je nog wat extra’s erbij eten? Kies dan voor kipfilet die je kort meebakt. Liever vega? Voeg dan wat cashewnoten toe die je eerst kort roostert in een droge koekenpan. Lekker!

Oosterse bloemkool met rijst

 

Oosterse bloemkool met rijst

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

4 reacties

Tom
4/5 sterren

Erg lekkere combinatie Brenda! zoet-zout-zuur-pittig en een beetje unami(?). De honing heb ik vervangen door esdoornsiroop omdat het toevallig zo uitkwam. Misschien is gembersiroop ook een optie. Ga ik volgende keer uitproberen. Ik heb Japanse soja gebruikt, dus geen zoete "manis", en de wittewijnazijn is balsamico geworden. Verder de verse knoflook en verse gember heel fijn gehakt en rauw vermengd in de saus. Ook de maizena heb ik gewoon in de koude saus gemengd en tijdens het verwarmen steeds met een beetje water aangelengd tot de gewenste dikte. De smaken kwamen heel goed bij elkaar. We hebben genoten! Groet Tom

Laat een bericht achter

Greta
2/5 sterren

De bereiding van de bloemkool was echt veel lekkerder dan gewoon koken. De honing (althans mijn honing) verpeste de saus behoorlijk. Ik vraag mij af of sojasaus en honing überhaupt wel samengaan. Helaas, volgende keer beter. Groet Greta

Laat een bericht achter

Engelien

Halverwege bij het maken van het sausje dacht ik: “dit ben ik aan het verknallen!” Maar het was heerlijk met rijst er bij, dank voor het lekkere en makkelijke recept.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Engelien

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op