Oreo monchoutaart
Oreo en monchoutaart. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn? Deze oreo monchoutaart mag dan ook niet ontbreken hier op brendakookt.nl. Deze taart maakte ik voor de verjaardag van Jill. Naast de slagroomtaart wilde ik nog een keuze hebben. Aangezien monchoutaart het altijd goed doet ging ik daarvoor....Oreo monchoutaart
Bewaren
Oreo en monchoutaart. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn? Deze oreo monchoutaart mag dan ook niet ontbreken hier op brendakookt.nl.
Deze taart maakte ik voor de verjaardag van Jill. Naast de slagroomtaart wilde ik nog een keuze hebben. Aangezien monchoutaart het altijd goed doet ging ik daarvoor. Met oreo had ik hem nog nooit eerder gedaan dus dat werd hem. Toen de visite al binnenkwam heb ik nog snel foto’s van de taart gemaakt. En maar goed ook, want het is echt weer een topper!
Oreo Monchoutaart
Deze taart is mega simpel om te maken. Aan mijn basisrecept voor de no bake monchoutaart voeg ik letterlijk alleen oreo toe. Niet alleen in de bodem, maar ook in de vulling en als topping. 3-dubbel oreo dus..!
Tip: ik adviseer om de taart een dag van te voren te maken en hem een nachtje in de koelkast te laten opstijven. Verdeel de oreo’s die je als topping gebruik last-minute (dus vlak voor je hem serveert) over de taart.
–> Wil je liever een andere taart dan oreo? Check deze to die for pindakaastaart of deze met stroopwafel en karamel. Nog twee toppers!
Ingrediënten
Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze oreo monchoutaart
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel 250 gram oreo’s. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Houd 8 oreo’s apart voor de garnering, verkruimel de rest grof en roer dit door het MonChou-mengsel.Stap 4
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.Stap 5
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)Stap 6
Halveer 6 oreo’s en verkruimel de rest grof. Verdeel de halve oreo’s over de monchoutaart en bestrooi met de grove kruimels.Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.Tip: Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven.
Ingrediënten
Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze oreo monchoutaart
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel 250 gram oreo’s. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Houd 8 oreo’s apart voor de garnering, verkruimel de rest grof en roer dit door het MonChou-mengsel.Stap 4
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.Stap 5
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)Stap 6
Halveer 6 oreo’s en verkruimel de rest grof. Verdeel de halve oreo’s over de monchoutaart en bestrooi met de grove kruimels.Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.Tip: Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
18 reacties
Esther
Deze taart al een paar keer gemaakt. Superlekker!!
Judith
Heb de oreotaart afgelopen weekend gemaakt. Het was heerlijk!
Lisa
Heerlijke taart! Kan je de oreo ook vervangen door bastogne?
Brenda Hoff
Ja, dat kan in dit geval heel goed Lisa.
Nicoline
Goed in de smaak gevallen. Persoonlijk vind ik het te zoet maar de kids vonden m geweldig!
aliyah
het was echt geweldig lekker
Adelene
Echt een super lekkere taart. En zo als u zei: heel makkelijk om te maken
janne
Wat wordt er bedoeld met -12 punten achter aantal bij de ingrediënten
Irene
Enig idee hoeveel calorieën een stuk taart bevat?
Brenda Hoff
Geen idee, vast genoeg ;)
Aurelia
Verkruimel je de oreo’s voor de bodem met of zonder het créme laagje wat er tussen zit?
Brenda Hoff
Ik verkruimel de oreo's met het cremelaagje
Vermeire Greta
Even een vraagje, kan ik in de plaats van Monchoukaas ook Philadelphiakaas gebruiken, deze kaas heeft ongeveer de zelfde structuur.
martina
ik zou dat niet doen. een kuipje monchou is wel het zelfde als philadelphia kaas maar de pakjes monchou zijn steviger. maar ik heb hem nog nooit gemaakt dus misschien is er iemand anders die hier ervaring mee heeft.