Pasta met broccolipesto en gegrilde groenten
Bewaren
Daar is weer een heerlijk bordje pasta, want van lekkere en makkelijke pastagerechten kunnen wij geen genoeg krijgen, toch? We gaan deze keer voor pasta met broccolipesto en gegrilde groenten. Een vegetarische pasta die je zelfs ook gemakkelijk vegan kunt maken. Ideaal als je deze week mee doet aan de week zonder vlees en zuivel.
Pasta recepten
De afgelopen tijd hebben we redelijk veel pastarecepten gedeeld op de site. Bij ons thuis is dat een type maaltijd die bij iedereen in de smaak valt, daarom eten we het regelmatig. Toch bijna wel iedere week. Al moet ik wel bekennen dat pastagerechten vaak kaas bevatten, of vlees.
Omdat het deze week de Week zonder vlees en zuivel is leek het me leuk om eens een pasta recept te maken dat geen vlees of zuivel bevat. Het werd deze pasta met broccolipesto (wat verrassend lekker is) met gegrilde groenten.
Pasta met broccolipesto en gegrilde groenten
Pasta pesto, maar dan met een twist dus. Niet alleen met een pesto van basilicum, dit mengen we met gekookte broccoli. Hierdoor ontstaat een lekker groentesausje, de broccolipesto. Aan de pasta met broccolipesto voeg ik graag extra groenten toe, gegrilde groenten zijn mijn favoriet.
Voor deze pastamaaltijd grill je daarom een diversiteit aan groenten. Ik hou van dat grillsmaakje! De romige saus op basis van broccoli en (vegan) pesto past hier heel goed bij, en zo krijg je wat extra groente binnen. Ideaal ook voor kinderen die niet zo van groenten houden, bij mijn twee dames ging deze pasta er echt in als koek!
Ideaal voor op dagen dat je snel iets lekkers, makkelijks én gezonds op tafel wil zetten en dat is dit bordje zeker!
En nog een voordeel van deze pasta: je kunt ‘m helemaal vegan maken. Kies dan voor vegan pesto en vegan crème fraîche. Heel makkelijk! (en lekker!)
Ingrediënten
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta met broccolipesto en gegrilde groenten
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Kook de (diepvries)broccoli in 10 minuten gaar. Doe vervolgens in een hoge kom samen met het teentje knoflook, de olijfolie, (vegan) pesto en (vegan) crème fraîche. Voeg ook flink wat peper toe en eventueel zout. Mix tot een gladde mix. Voeg eventueel extra water toe.Stap 3
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne repen. Meng in een kom met de olijfolie en flink wat peper en zout. Rooster vervolgens op de grillpan totdat de groente mooie grillstrepen heeft en de aubergine gaar is. Doe dit eventueel in batches.Stap 4
Meng de pasta met de broccolisaus en de gegrilde groenten. Garneer met verse basilicum en serveer meteen.Ingrediënten
Extra benodigd
- Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta met broccolipesto en gegrilde groenten
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Kook de (diepvries)broccoli in 10 minuten gaar. Doe vervolgens in een hoge kom samen met het teentje knoflook, de olijfolie, (vegan) pesto en (vegan) crème fraîche. Voeg ook flink wat peper toe en eventueel zout. Mix tot een gladde mix. Voeg eventueel extra water toe.Stap 3
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne repen. Meng in een kom met de olijfolie en flink wat peper en zout. Rooster vervolgens op de grillpan totdat de groente mooie grillstrepen heeft en de aubergine gaar is. Doe dit eventueel in batches.Stap 4
Meng de pasta met de broccolisaus en de gegrilde groenten. Garneer met verse basilicum en serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.