Pasta met champignonsaus en broccoli
Deze (waarschijnlijk zeer stormachtige en regenachtige) woensdag gaan we voor een makkelijke maaltijd, pasta met champignonsaus en broccoli. Een snel pastagerecht met lekker veel groenten. De broccoli. De afgelopen tijd, tijdens de zomerperiode, kwamen er hoofdzakelijk makkelijke en kleine receptjes online op Brenda Kookt. Ik weet dat veel van jullie inmiddels graag weer complete gerechtenPasta met champignonsaus en broccoli
Bewaren
Deze (waarschijnlijk zeer stormachtige en regenachtige) woensdag gaan we voor een makkelijke maaltijd, pasta met champignonsaus en broccoli. Een snel pastagerecht met lekker veel groenten. De broccoli.
De afgelopen tijd, tijdens de zomerperiode, kwamen er hoofdzakelijk makkelijke en kleine receptjes online op Brenda Kookt. Ik weet dat veel van jullie inmiddels graag weer complete gerechten en met name gerechten voor de makkelijke maaltijd willen zien. Ik beloof jullie dat deze de komende tijd zeker weer voorbij komen. Ik bied jullie weer volop inspiratie om in het weekend, maar ook na een dag werken snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Vandaag gaan we voor pasta!
Woensdag is bij ons thuis namelijk heel vaak pastadag. Het is gemakkelijk om te maken, meestal kookt Joost op woensdag, en het vult lekker als we daarna nog gaan sporten. Op dit moment is mijn sportmoment niet erg intensief (inmiddels ben ik 27 weken zwanger) een bordje pasta gaat er altijd goed in. Zeker na een drukke dag werken.
Kost het veel tijd om zelf een pastasaus te maken? Dat hoeft helemaal niet! Natuurlijk kun je gaan voor een uitgebreide bolognese saus, of de arrabatiesaus. Maar je kunt ook voor een snelle versie gaan. Ga dan voor de champignonsaus. Lekker met pasta én broccoli.
Pasta met champignonsaus en broccoli
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
- 180 gram pasta
- 1 broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 250 gram gemengde paddenstoelen/champignomix
- 50 ml melk
- 250 ml kookroom (ik nam kookroom op soya basis)
- eventueel: maizena om de saus te binden
- verse peterselie
- peper en zout
- scheut worchestersauce
- olijfolie
Bereiding:
Snijd de ui fijn en pers het teentje knoflook. Bak dit in een beetje olijfolie aan in een grote koekenpan of wok. Snijd de champignonmix eventueel fijner. Bak dit 5 minuutjes mee met de uien, voeg de tijm toe.
Kook ondertussen de pasta en de broccoliroosjes gaar.
Voeg de melk en kookroom bij het champignonmengsel en breng dit aan de kook. Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes doorkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en een scheut worchestersauce. Roer door en verwarm even mee. Voeg eventueel een beetje maizena toe om de saus iets dikker te maken. Roer de fijngehakte peterselie door de champignonsaus.
Serveer de pasta en broccoli met de champignonsaus.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Maaike
Ik heb dit recept al vaak gemaakt. Wel vegan gemaakt maar heerlijk! Is de saus ook in te vriezen, weet jij dat?
Rik
Dat is toevallig, vanochtend heb ik ook pasta met champignons en broccoli op mijn site gezet :) Ga ook deze een keertje uitproberen!