Pasta met kip en zwarte bonen erbij
Gesponsord artikel Vandaag heb ik een pastarecept met bonen erbij voor jullie. Lekker met groenten en kip, en zwarte bonen. Jullie hebben vast wel gezien dat Herman den Blijker ons allemaal wil helpen om meer bonen te eten. Daarom heeft hij mij namens HAK tot ambassadeur van de zwarte boon benoemd. Herman heeft mij gevraagdPasta met kip en zwarte bonen erbij
Bewaren
Gesponsord artikel
Vandaag heb ik een pastarecept met bonen erbij voor jullie. Lekker met groenten en kip, en zwarte bonen.
Jullie hebben vast wel gezien dat Herman den Blijker ons allemaal wil helpen om meer bonen te eten. Daarom heeft hij mij namens HAK tot ambassadeur van de zwarte boon benoemd. Herman heeft mij gevraagd om mijn boon (de zwarte boon) in de spotlight te zetten. Waarom? Omdat bonen hartstikke lekker en gezond zijn!
Desalniettemin vinden veel Nederlanders het lastig om bonen vaker op tafel te zetten. Ik moet toegeven dat ik me hier zelf ook schuldig aan maak. Wij eten ook te weinig bonen. Daar gaat nu verandering in komen, ik ga de uitdaging aan, de komende maanden doen we vaker bonen erbij.
Om me op weg te helpen stuurde Herman mij de Bonen Box toe. Een box met alle ingrediënten om met de zwarte boon aan de slag te gaan.
En dat is geen probleem, want zwarte bonen zijn lekker, bevatten veel vezels en eiwitten en kunnen heel goed in zowel koude als warme gerechten worden verwerkt. HAK heeft onlangs 4 soorten bonen in stazak geïntroduceerd. Deze bonen bevatten geen conserveringsmiddelen en kunstmatige toevoegingen en zijn in het zakje gaar gestoomd. Hierdoor behouden ze hun pure smaak en hebben ze een lekkere bite. Je hoeft de bonen niet te koken of te verwarmen of af te gieten voor je ze aan een gerecht toevoegt. Ze zijn direct klaar voor gebruik.
Ik ga de komende maanden laten zien dat het lekker en ontzettend gemakkelijk is om bonen vaker toe te voegen aan de maaltijd. Vandaag door mijn zwarte bonen toe te voegen aan een snelle pastasaus. Pasta met tomatensaus, kip en zwarte bonen erbij.
Pastasaus met kip en zwarte bonen
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (penne)
- 1 zakje HAK zwarte bonen in stazak
- 350 gram kippendij filets
- 450 gram macaroni groenten
- 2 blikken tomatenblokjes (400 gram)
- 150 ml water
- 1 theelepel oregano
- scheutje olijfolie om in te bakken
- zout en peper
Bereiding
Dit artikel is een samenwerking met HAK, lees mijn disclaimer
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Tanja
Inderdaad een snelle pasta, ik zou er een teentje geperste knoflook door doen en gerapde kaas erbij. Ik eet iedere week 1 of 2 keer bonen. Sperciebonen, tuinbonen, witte bonen met snijbonen maar het lekkerste vind ik bruine bonen met uitgebakken magere spekjes en gesnipperde rauwe ui Mmmm En door verschillende kruiden te gebruiken smaken de bonen telkens weer anders :-)
Cheese and Chinese
Ik ben juist dol op bonen! Deze pasta lijkt me daarom erg lekker!
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd waar jullie de bonen allemaal mee combineren