Pastaschotel met kip en rode pesto
Bewaren
Zo tussen de feestdagen in is het ook wel even fijn om weer normaal te eten toch? Vandaag gaan we daarom voor een makkelijke maaltijd die wat mij betreft altijd goed is: Pastaschotel met kip en rode pesto.
Dit recept vind je in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Pasta met rode saus en kaas uit de oven. Mét groenten en blokjes kip. Een heerlijke maaltijd waar het hele gezin van smult!
Koken en Genieten Magazine
In 2024 zet ik mijn samenwerking met Koken & Genieten Magazine voort, en mag ik maandelijks recepten delen in mijn eigen rubriek. Super leuk!
In het januari-nummer van Koken & Genieten gaan we voor verwarmend en gezond. Want dat is waar we zo na de feestdagen allemaal wel trek in hebben, toch?
Deze maand deel ik heerlijke verwarmende comfortfood. Zoals het recept voor een ontbijtcake van bananenbrood met havermout, een broccolistamppotje met gerookte zalm en deze pastaschotel met kip en pesto.
Koken & Genieten magazine #1 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie.
Pastaschotel met kip en rode pesto
Ik ben gek op pastaschotels. Want wat is er nou lekkerder dan een schaal warme pasta met tomatensaus en kaas? Daar wil je toch sowieso induiken?
Deze keer ga ik voor een variant op de pastaschotel met blokjes kip en rode pesto. Geen tomatensaus dus! Een heerlijke variant, die net even anders dan anders is.
Het is eenvoudig om de pastaschotel met kip en rode pesto te maken. De pasta (penne in dit geval) koken we beetgaar. Ondertussen bakken we in een hapjespan met olie de kip aan, breng dit op smaak met kopkruiden naar keuze. Hierbij bakken we ui mee en ook groenten. Bak dit lekker mee, breng op smaak en voeg oregano toe.
Door dit mengsel roeren we de gekookte pasta samen met crème fraîche en rode pesto. Verdeel dit over een ovenschaal en bestrooi met geraspte mozzarella. Na 20 minuten in de oven is de overheerlijke pastaschotel klaar. Serveer het meteen, en geniet!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met kip en rode pesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipblokjes hierin aan. Voeg de kipkruiden toe en bak deze mee.Stap 4
Voeg de ui toe als de kip rondom aangebakken is en bak kort mee. Doe daarna ook de roerbakgroenten bijn de pan en bak deze 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe. Roer door.
Stap 5
Roer de gekookte pasta samen met de crème fraîche en rode pesto door het kip-groentemengsel.Stap 6
Verdeel het mengsel vervolgens over de ovenschaal en bestrooi het met geraspte mozzarella.Stap 7
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven en serveer hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met kip en rode pesto
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipblokjes hierin aan. Voeg de kipkruiden toe en bak deze mee.Stap 4
Voeg de ui toe als de kip rondom aangebakken is en bak kort mee. Doe daarna ook de roerbakgroenten bijn de pan en bak deze 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe. Roer door.
Stap 5
Roer de gekookte pasta samen met de crème fraîche en rode pesto door het kip-groentemengsel.Stap 6
Verdeel het mengsel vervolgens over de ovenschaal en bestrooi het met geraspte mozzarella.Stap 7
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven en serveer hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Remco Postma
Die recept gemaakt toen het in het blad "koken en genieten" stond. En na het koken hebben we genoten. Inmiddels staat het vast op ons menu en ook bij collega's nadat ik ze getipt had. 😀
Trijntje
Gisteren deze schotel gemaakt. Het overtrof mijn verwachtingen! Echt heerlijk! Bedankt voor het recept!
Jeannet
Super lekkere makkelijke ovenschotel! Ik heb er wat chilpoeder i.p.v. peper door gedaan voor wat extra pit! Voor de kindjes uiteraard zonder Chili!