Ga naar de inhoud

Pita tomatenprutje

Op deze koude zondag gooi ik er een lekker makkelijk receptje in. Een pitabroodje belegd met een lekker snel tomatenprutje. Met gehaktballetjes. De lekkerste receptjes ontstaan vaak per toeval. Zo ook dit lekkere snelle receptje voor belegde pitabroodjes. Voordat we afgelopen zomer op vakantie gingen moest de koelkast worden leeggegeten. Van restjes groenten, tomaten en gehakt
Delen op

Pita tomatenprutje

Recept gevuld pitabroodje

Op deze koude zondag gooi ik er een lekker makkelijk receptje in. Een pitabroodje belegd met een lekker snel tomatenprutje. Met gehaktballetjes.

De lekkerste receptjes ontstaan vaak per toeval. Zo ook dit lekkere snelle receptje voor belegde pitabroodjes. Voordat we afgelopen zomer op vakantie gingen moest de koelkast worden leeggegeten. Van restjes groenten, tomaten en gehakt uit de vriezer maakte ik dit lekkere prutje. Het was zo’n succes dat we dit inmiddels vaker hebben gegeten, en dan niet om de restjes op te maken.

Een lekker snel en makkelijk weekendgerechtje dat ook best op een maandag of woensdag gegeten mag worden.

Pitabroodje met gehakt en groenten

Pita tomatenprutje

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 broodjes:

  • 4 pitabroodjes (Wil je ze zelf maken? Neem dan dit recept
  • 400 gram (runder)gehakt
  • halve eetlepel mosterd
  • eventueel gehaktkruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 grote ui
  • 3 tomaten
  • 1 paprika
  • 125 gram champignons
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Bereiding

Verwarm een koekenpan met een klontje boter op het vuur.

Meng het gehakt met de mosterd, eventueel gehaktkruiden (of peper en zout) en de paneermeel. Draai hier balletjes van en bak het aan in de koekenpan.

Snijd de ui, tomaten en paprika grof. Voeg dit bij de gehaktballetjes in de pan en bak mee. Snijd de champignons in plakjes en bak dit ook mee in de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Julia

Het was heerlijk! Ik had minder gehakt, maar dubbele aantal champignons. Alsnog veel te veel, kunnen wel 6 broodjes mee gevuld worden! Is natuurlijk niet erg, heb ik morgen nog wat te smullen :)

Laat een bericht achter

Annemieke

Oo, dat prutje ziet er echt heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Cheese and Chinese

Geinig idee, leuk dat dit zo bij toeval is ontstaan! Lekker makkelijk ook, lijk me.

Laat een bericht achter

Marlissa

Looking good! Ook wel lekker met falafel denk ik:) Onthouden!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat denk ik ook!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op