Pita tomatenprutje
Op deze koude zondag gooi ik er een lekker makkelijk receptje in. Een pitabroodje belegd met een lekker snel tomatenprutje. Met gehaktballetjes. De lekkerste receptjes ontstaan vaak per toeval. Zo ook dit lekkere snelle receptje voor belegde pitabroodjes. Voordat we afgelopen zomer op vakantie gingen moest de koelkast worden leeggegeten. Van restjes groenten, tomaten en gehaktPita tomatenprutje
Bewaren
Op deze koude zondag gooi ik er een lekker makkelijk receptje in. Een pitabroodje belegd met een lekker snel tomatenprutje. Met gehaktballetjes.
De lekkerste receptjes ontstaan vaak per toeval. Zo ook dit lekkere snelle receptje voor belegde pitabroodjes. Voordat we afgelopen zomer op vakantie gingen moest de koelkast worden leeggegeten. Van restjes groenten, tomaten en gehakt uit de vriezer maakte ik dit lekkere prutje. Het was zo’n succes dat we dit inmiddels vaker hebben gegeten, en dan niet om de restjes op te maken.
Een lekker snel en makkelijk weekendgerechtje dat ook best op een maandag of woensdag gegeten mag worden.
Pita tomatenprutje
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 4 broodjes:
- 4 pitabroodjes (Wil je ze zelf maken? Neem dan dit recept)
- 400 gram (runder)gehakt
- halve eetlepel mosterd
- eventueel gehaktkruiden
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 grote ui
- 3 tomaten
- 1 paprika
- 125 gram champignons
- peper en zout
- boter om in te bakken
Bereiding
Verwarm een koekenpan met een klontje boter op het vuur.
Meng het gehakt met de mosterd, eventueel gehaktkruiden (of peper en zout) en de paneermeel. Draai hier balletjes van en bak het aan in de koekenpan.
Snijd de ui, tomaten en paprika grof. Voeg dit bij de gehaktballetjes in de pan en bak mee. Snijd de champignons in plakjes en bak dit ook mee in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Julia
Het was heerlijk! Ik had minder gehakt, maar dubbele aantal champignons. Alsnog veel te veel, kunnen wel 6 broodjes mee gevuld worden! Is natuurlijk niet erg, heb ik morgen nog wat te smullen :)
Annemieke
Oo, dat prutje ziet er echt heerlijk uit!
Cheese and Chinese
Geinig idee, leuk dat dit zo bij toeval is ontstaan! Lekker makkelijk ook, lijk me.
Marlissa
Looking good! Ook wel lekker met falafel denk ik:) Onthouden!
Brenda Kookt
Ja dat denk ik ook!