Pizzahapjes
Met oudejaarsavond houden we van lekkere hapjes toch? Daarom heb ik een heel erg lekkertje voor jullie, pizzahapjes! Op deze manier kun je zelf heerlijke pizzahapjes maken. En dat is dus niet eens moeilijk. Door een groot vel bladerdeeg te beleggen en vervolgens op te rollen ontstaat er een soort grote wrap van bladerdeeg. AlsPizzahapjes
Bewaren
Met oudejaarsavond houden we van lekkere hapjes toch? Daarom heb ik een heel erg lekkertje voor jullie, pizzahapjes! Op deze manier kun je zelf heerlijke pizzahapjes maken. En dat is dus niet eens moeilijk.
Door een groot vel bladerdeeg te beleggen en vervolgens op te rollen ontstaat er een soort grote wrap van bladerdeeg. Als je deze in stukjes snijd en deze op zijn kant in de oven bakt lopen ze mooi uit. Binnen no time heb je een heerlijk pizzahapje op tafel staan.
Met de vulling van de hapjes kun je lekker variëren. Ik ging voor salami maar natuurlijk kun je ook voor (gedroogde) ham, tonijn of een vega pizzarondje gaan.
Pizzahapjes
Ingrediënten voor 18 pizzahapjes:
- 1 rol bladerdeeg (bijvoorbeeld tante Fanny)
- blikje 400 gram tomatenblokjes (je hebt ongeveer 1/4 van het blikje nodig)
- peper en zout
- oregano
- 75 gram salamiplakjes (ik nam gerookte salami)
- 100 gram geraspte kaas
- eventueel: handje verse basilicum
Bereiding:
Verwarm de tomatenblokjes en breng op smaak met peper, zout en oregano. Laat dit 10 minuten pruttelen. Maal de tomatenblokjes fijn met een staafmixer zodat een mooie saus ontstaat.
Verwarm de oven voor op 210ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit en verdeel er een paar lepels tomatensaus over (let op, niet té veel). Beleg de lap deeg met plakjes salami en verdeel de blaadjes basilicum erover met tot slot de geraspte kaas. Rol het deeg met de lange zijde naar boven strak op. In het begin is het lastig maar als je het rustig doet gaat dat prima. Snijd het deeg in plakjes.
Verdeel de pizzarondjes over de bakplaat. Bak de pizzarondjes 15 – 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen voor serveren zodat je je mond niet verbrand.
Tips:
- Tomatensaus dat over is kun je prima gebruiken in een pastagerecht, je kunt het ook invriezen tot gebruik.
- Wil je de hapjes voorbereiden en later afbakken? Bedek de opgerolde bladerdeeg met huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Ook kun je de rollen alvast snijden en op bakplaat leggen. Bewaar het afgedekt in de oven tot je het afbakt (maximaal 4 uur). Vergeet niet voor het bakken de folie te verwijderen.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
15 reacties
Petra
Zou je dit ook met 'gewone' bladerdeeg kunnen doen uit de vriezer of zijn de plakjes dan echt te klein?
Brenda Kookt
Je kunt het ook met plakjes bladerdeeg uit de vriezer maken, in dat geval zou ik een aantal plakjes aan elkaar plakken. Bijvoorbeeld 6 zodat je er een rechthoek van kunt maken die je ook kunt oprollen.
Michiel de Ruiter
Bij de pizzahapjes staat ook geraspte kaas als ingrediënt. In het recept komt het echter verder niet voor......
Brenda Kookt
Wat stom dat dat er nog niet bij stond. De kaas gaat uiteraard ook in de rolletjes. Heb het aangevuld :)
Heleen
Zalig........dank voor de tip! Nadeel ze waren zo op
Brenda Kookt
Dat nadeel is wel vervelend ja... ;)
kelly
Dit is heerlijk...zowel zoet als hartige variatie...Ik gebruik vaak de croissantdeeg uit blik.
Linda Delichef
Wat een leuk idee! Ik weet gelijk een goede bestemming voor de rol bladerdeeg die ik nog in de koelkast heb liggen :). Rauwe ham en pesto maak ik ook regelmatig! Met wat zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en verse Parmezaanse kaas erbij. Heerlijk!
Carla
Ook lekker met rauwe ham en pesto. Zo maak ik ze altijd.
Melissa Charlotte
Jummie! Lekker ideetje voor oudejaarsavond!
Mirjam
Dit ziet er lekker uit en komt op mijn lijstje voor oud en nieuw!
Lieke
Wat een leuk idee Brenda! Ik ga ze zeker een keer proberen...ooit, ik wil zoveel proberen ;D
Brenda Kookt
Zeker een goede bestemming Linda :)
Brenda Kookt
Lijkt me ook heerlijk, bak de de rauwe ham dan mee?