Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Een lekkere winterse plaattaart met stoofpeer en geitenkaas. Met tijm en gekaremeliseerde ui. Winterse zoete smaken. Lekker als voorgerecht, bijgerecht of (borrel)hapje.
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Stoofpeer wordt veel gebruikt in zoete gerechten, het leek mij leuk deze keer iets te doen met stoofpeer in een hartig gerecht. Geen toetje of taart, maar juist een gerecht wat je bij de hoofdmaaltijd kunt eten. Het werd deze plaattaart met stoofpeer en geitenkaas. Al moet ik zeggen dat deze plaattaart multifunctioneel is. Daarover vertel ik je hieronder meer.

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaasĀ combineer ik met gekarameliseerde uien. De zachte zoete uien past heel mooi bij de stoofpeertjes. Samen met tijm en geitenkaas een lekker geheel. De pijnbompitjes maken het wat mij betreft af.

Vind je een andere noot/pit lekkerder? Vervang de pijnboompitjes bijvoorbeeld door walnoten, amandelen of pecannoten.

Multifunctioneel gerecht

Deze plaattaart met stoofpeer en geitenkaas heb ik bedoeld als bijgerecht. Lekker als aanvulling bij een stukje vlees of vis en bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Maar toen ik eenmaal van deze plaattaart geproefd had besefte ik mij dat dit een multifunctioneel gerecht is. Zo kun je ook kleine plaattaartjes maken en deze serveren als voorgerecht bij het kerstdiner. Of juist als mini hapje bij de borrel. Ik zou zeggen: doe lekker wat jij vindt passen. Serveer de plaattaart als voorgerecht, bijgerecht of borrelhapje. Het kan allemaal!

En als je het heel erg lekker vindt, dan eet je het als hoofdmaaltijd. Net zoals een pizza. Onderstaand recept is in dat geval voldoende voor 2 personen.

–> Klik hier voor meer lekkere hapjes voor bij het kerstdiner.

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een grote koekenpan, fruit de ui hierin aan. Breng op smaak met zout en peper en doe de basterdsuiker erbij. Laat dit op zacht vuur nog 10 minuten zachtjes mee bakken.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Verdeel over de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met de gekarameliseerde uien.
4
Stap 4
Snijd de halve stoofperen in plakjes en verdeel deze over de gekarameliseerde uien. Ris de blaadjes van de tijm en strooi dit over de plaattaart. Verdeel de verkruimelde geitenkaas en pijnboompitjes erover.
5
Stap 5
Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeklopt ei.
6
Stap 6
Verwarm de plaattaart 30 minuten in de oven.
7
Stap 7
Snijd de plaattaart in stukken en serveer het hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Haver-kruimelkoeken met aardbei
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

4 reacties

Sabine
5/5 sterren

Mijn vingers erbij opgegeten! Ik heb 3/4 plaattaart in mijn eentje soldaat gemaakt, heerlijk recept!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat tof dat hij zo bij je in de smaak viel!

mar

Hoi! wat een lekker recept lijkt me dit als voorgerecht bij de kerst. ik vroeg me af of je deze ook vooraf kan maken en dan later nog even in de oven kan stoppen voor je het serveert?

Laat een bericht achter

Nicole
5/5 sterren

Hoi Brenda, jouw recept voor de eerste keer gemaakt. Soepje vooraf en daarna jouw overheerlijke plaattaart. Wat een topcombinatie Zoet en hartig. Ook leuk als voorafje bij gasten. Heb hem bij mijn favorieten gezet. Dank je wel.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op