Ga naar de inhoud

Preirolletjes met zalm ovenschotel

Preirolletjes met zalm. Een simpele en frisse ovenschotel van prei gerold in zalm, afgedekt met romige aardappelpureen en een kortje van paneermeel.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Preirolletjes met zalm ovenschotel

De vaste bezoekers van Brenda Kookt weten inmiddels dat ik gek ben op ovenschotels. Soms moet ik er zelfs om denken dat ik ook nog recepten publiceer waar geen oven voor nodig is. Ik vind het nu eenmaal erg lekker, en heb ook zoveel lekkere ovenschotel-ideeën. Zoals deze ovenschotel van preirolletjes met zalm. Simpel om te maken, maar zo lekker.

Preirolletjes met zalm ovenschotel

Deze ovenschotel is ontstaan doordat ik eigenlijk iets wilde doen met witlofrolletjes uit de oven, zoals deze. Maar dat heb ik al zo vaak gedaan. Daarom besloot ik prei op dezelfde manier te gebruiken.

Deze keer gebruikte ik geen ham en kaas, maar heb ik plakjes gerookte zalm om de preirolletjes gewikkeld. De preirolletjes zijn bedekt met een romige aardappelpuree waar ik crème fraîche aan toe heb gevoegd. Een dun laagje paneermeel zorgt voor een goudbruin en krokant korstje op de ovenschotel.

De combinatie is verrassend, en viel bij ons aan tafel zeer in de smaak. Zet jij deze ovenschotel van preirolletjes met zalm ook op tafel?

Preirolletjes met zalm ovenschotel

Preirolletjes met zalm ovenschotel

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze preirolletjes met zalm ovenschotel

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

2
Stap 2

Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar. Giet de aardappelen na het koken af maar bewaar het kookvocht.

3
Stap 3

Snijd het bovenste deel van de preien, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de preien elk in 3 gelijke stukken/rolletjes. Kook de prei 10 minuten in ruim water voor. Giet de prei hierna af en leg de rolletjes even rechtop in de pan zodat het overtollige vocht eruit kan lopen.

4
Stap 4

Stamp de aardappelen fijn en meng hier crème fraîche door. Breng op smaak met zout en peper. Roer er ongeveer 80 ml van het kookvocht door zodat een smeuïge puree ontstaat. 

5
Stap 5

Wikkel de uitgelekt preirolletjes in plakjes gerookte zalm en leg ze naast elkaar de bodem van de ovenschaal. Bedek de preirolletjes met de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en verdeel eventueel een beetje vloeibare margarine over de paneermeel.

6
Stap 6

Verwarm de ovenschotel met preirolletjes 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt. 

7
Stap 7

Serveer de schotel direct uit de oven. 

Bekijk ook andere recepten
Goulash
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kip met speculaaskruiden en rijst
Parelcouscous met pompoen en rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op