Preischotel met zoete aardappel en pesto
Lekker ovenschotel met zoete aardappel en prei. Preischotel met zoete aardappel.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPreischotel met zoete aardappel en pesto
Bewaren
Zo op zijn tijd is een ovenschotel heerlijk. Het is lekker makkelijk, én je kunt er zoveel kanten mee op. Omdat er zoveel mogelijk is met ovenschotels probeer ik dit altijd lekker veel af te wisselen. Al is deze schotel met prei en zoete aardappel een toppertje die ik al een paar keer heb gemaakt. Daarom vond ik het tijd om hem eens op de foto te zetten zodat ik hem met jullie kan delen.
Bij deze: mijn overheerlijke preischotel met zoete aardappel. Én pesto.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze preischotel met zoete aardappel en pesto
Stap 1
Schil de aardappelen en de zoete aardappel en kook beide gaar in een aparte pan (zoete aardappel is eerder gaar dan de normale aardappel). Snijd de preien in ringen en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Meng de pesto door de prei.Stap 2
Laat de aardappelen uitstomen en verwarm de melk even in de magnetron zodat het niet koud is maar lauw-warm.Stap 3
Stamp de (gewone) aardappelen, meng de melk en mosterd erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Roer ook de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.Stap 4
Verwarm de oven voor op 180ºC.Vet een ovenschaal in en verdeel het preimengsel. Smeer de aardappelpuree over het preimengsel en snijd de zoete aardappelen in kleinere blokjes. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de schotel en bestrooi met geraspte kaas.
Stap 5
Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze preischotel met zoete aardappel en pesto
Stap 1
Schil de aardappelen en de zoete aardappel en kook beide gaar in een aparte pan (zoete aardappel is eerder gaar dan de normale aardappel). Snijd de preien in ringen en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Meng de pesto door de prei.Stap 2
Laat de aardappelen uitstomen en verwarm de melk even in de magnetron zodat het niet koud is maar lauw-warm.Stap 3
Stamp de (gewone) aardappelen, meng de melk en mosterd erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Roer ook de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.Stap 4
Verwarm de oven voor op 180ºC.Vet een ovenschaal in en verdeel het preimengsel. Smeer de aardappelpuree over het preimengsel en snijd de zoete aardappelen in kleinere blokjes. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de schotel en bestrooi met geraspte kaas.
Stap 5
Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in