Ga naar de inhoud

Preischotel met zoete aardappel en pesto

Lekker ovenschotel met zoete aardappel en prei. Preischotel met zoete aardappel.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Preischotel met zoete aardappel en pesto

Preischotel met zoete aardappel en pesto

Preischotel met zoete aardappel en pesto. Want zo op zijn tijd is een ovenschotel heerlijk. Het is lekker makkelijk, én je kunt er zoveel kanten mee op. Lekker met prei, zoete aardappel, mosterd en kaas.

Preischotel met zoete aardappel en pesto

Preischotel met zoete aardappel

Omdat er zoveel mogelijk is met ovenschotels probeer ik dit altijd lekker veel af te wisselen. Al is deze schotel met prei en zoete aardappel een toppertje die ik al een paar keer heb gemaakt. Daarom vond ik het tijd om hem eens op de foto te zetten zodat ik hem met jullie kan delen. Bij deze: mijn overheerlijke preischotel met zoete aardappel. Én pesto. Die wil je proberen.

Preischotel maken

Preischotel gaat er hier altijd goed in. Vooral deze, met zoete aardappel. Extra gezond en extra lekker, zonder al te veel moeite. Eerst schil je de aardappelen en de zoete aardappel en kook je beide gaar in een aparte pan (want zoete aardappel is eerder gaar dan de normale aardappel). Snijd dan de preien in ringen en fruit je dit aan in een koekenpan of wok met olie. Meng de pesto ook door de prei.

Laat dan de aardappelen uitstomen en verwarm de melk even in de magnetron zodat het niet koud is maar lauw-warm. Stamp de (gewone) aardappelen, meng de melk en mosterd erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Roer ook de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.

Dan gaat de schotel met prei de oven in. Verwarm deze voor op 180ºC. Vet dan een ovenschaal in en verdeel het preimengsel. Smeer de aardappelpuree over het preimengsel en snijd de zoete aardappelen in kleinere blokjes. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de schotel en bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm de schotel 25 minuten in de oven, en dan is het tijd om te smullen!

Preischotel met zoete aardappel en pesto

Preischotel met pesto

De preischotel met pesto en zoete aardappel is hier telkens weer een succes op tafel. Echt een lekkere combinatie. Die wil je proeven!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze preischotel met zoete aardappel en pesto

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Schil de aardappelen en de zoete aardappel en kook beide gaar in een aparte pan (zoete aardappel is eerder gaar dan de normale aardappel). Snijd de preien in ringen en fruit dit aan in een koekenpan of wok met olie. Meng de pesto door de prei.
2
Stap 2
Laat de aardappelen uitstomen en verwarm de melk even in de magnetron zodat het niet koud is maar lauw-warm.
3
Stap 3
Stamp de (gewone) aardappelen, meng de melk en mosterd erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Roer ook de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
4
Stap 4

Verwarm de oven voor op 180ºC.Vet een ovenschaal in en verdeel het preimengsel. Smeer de aardappelpuree over het preimengsel en snijd de zoete aardappelen in kleinere blokjes. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de schotel en bestrooi met geraspte kaas.

5
Stap 5

Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd
Pasta pesto met gehaktballetjes

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op