Pulled Pork Tortilla’s
Een yummy en fingerlicking gerecht dat ik al mega lang wilde maken, maar waarvan ik dacht dat het met apparatuur moest die ik niet in huis had. Dat is pulled pork. Op foodfestivals (en in New York) heb ik eerder Pulled Pork gegeten. Super mals vlees, vol van smaak.. te lekker. Ik had me erPulled Pork Tortilla’s
Bewaren
Een yummy en fingerlicking gerecht dat ik al mega lang wilde maken, maar waarvan ik dacht dat het met apparatuur moest die ik niet in huis had. Dat is pulled pork.
Op foodfestivals (en in New York) heb ik eerder Pulled Pork gegeten. Super mals vlees, vol van smaak.. te lekker. Ik had me er nooit in verdiept en dacht daardoor dat het zonder slow cooker niet mogelijk was goede malse pulled pork te maken. Tot in de Delicious van september een recept voor Mexicaanse Pulled Pork verscheen met daarbij een oventijd van (maar) 3 uur. Dat viel me alles mee en daarom besloot ik me er aan te wagen. Mét het recept uit Delicious en een twist van mezelf er bij ging ik aan de slag.
Het enige struikelblok was het kopen van het juiste vlees. Het malse vlees dat na 3 uur oven mooi uit elkaar getrokken kon worden. Mijn moeder heeft het voor me gehaald terwijl ik aan de telefoon hing/hong om aanwijzingen te geven. De slager op de markt had geen varkensschouder, maar wel een mooie varkensbil. Dat vlees zou nog malser zijn. We zijn er in getrapt en zijn voor de varkensbil gegaan.
Echter bleek dit na enig google-werk niet het vlees te zijn dat ik nodig had voor pulled pork. Varkensbil is namelijk fricandeau. Lekker vlees, maar niet geschikt om pulled pork te maken. Het recept voor een lekkere gekruide fricandeau houden jullie dus van me te goed. Als je dit gerecht, deze pulled pork, wilt maken zorg er dan voor dat je dan (een ontbeende) varkensschouder koopt. Dat is het juiste vlees. Als je dat hebt, dan kun je aan de slag.
Pulled pork
Bereidingstijd
Ingrediënten
Voor de pulled pork (4-6 personen)
- 1 kilo ontbeende varkensschouder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 400 gram tomatenblokjes
- 300 ml barbecuesaus
- 4 tenen knoflook
- 2 theelepels gemalen komijn
- halve theelepel cayennepeper
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
Voor erbij:
- 12 tortilla’s
- halve witte kool
- 1 winterpeen
- zure room
- limoen
Extra benodigd: ovenschaal (of braadpan) met deksel, keukentouw
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Bind de varkensschouder op met keukentouw. Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan en bak de varkensshouder hier in om en om aan zodat hij mooi bruin wordt.
Snijd de paprika in reepjes, de ui in dunne ringen en pers de knoflook. Voeg dit samen met de tomatenblokjes, barbecuesaus, blaadjes rozemarijn, komijn en cayennepeper bij de varkensschouder en breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en schep het over het vlees. Als je een koekenpan hebt gebruikt, plaats het vlees met de saus dan in een ovenschaal of braadpan. Dek het vlees af met bakpapier en doe de deksel op de pan/ovenschaal. Verwarm het vlees 3,5 uur in de oven, tot het vlees bijna uiteen valt.
Snijd intussen de wortel en witte kool fijn.
Haal het vlees uit de saus en haal het keukentouw van de rollade. Pluk het vlees met je vingers (of met een vork) uit elkaar tot sliertjes.
Serveer het vlees met de saus, tortilla’s, witte kool, wortel, zure room en partjes limoen.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.