Quesadilla’s met zoete aardappel en bonen
Bewaren
Snacken en toch enigszins gezond eten. Ik ben er fan van! Ik probeer vaak groente te combineren met ingrediënten die gewoon lekker zijn, zoals kaas of wraps. Zo kwam ik uit bij deze fijne combinatie. Deze quesadilla’s met zoete aardappel en bonen zijn echt een ideale maaltijd. Je kunt ze als lunch eten of als lichte avondmaaltijd. Hoe je ze ook eet, ze zijn een echte traktatie!
Quesadilla’s met zoete aardappel en bonen
De zoete aardappel meng je met bonenmix en spinazie en wat geraspte kaas. Vervolgens maak je dit mengsel warm tussen twee wraps. Deze wraps serveer je met een heerlijk romige mayonaise met avocado. De ideale metgezel voor deze quesadilla’s. Lekker!
Ingrediënten
Voor de avocadomayonaise
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quesadilla’s met zoete aardappel en bonen
Stap 1
Kook de zoete aardappels (schillen hoeft niet). Stamp ze vervolgens fijn met het paprikapoeder, het uienpoeder en eventueel wat water of melk. Breng op smaak met peper en zout.Stap 2
Roer er dan de spinazie en de uitgelekte bonenmix doorheen. Meng ook de helft van de kaas door de mix.Stap 3
Leg 2 wraps op je werkblad en verdeel er de groentemix overheen. Verdeel de rest van de kaas eroverheen en leg de andere 2 wraps erbovenop.Stap 4
Bak de quesedilla’s in een droge koekenpan of grillpan op middelhoog vuur totdat de buitenkant bruin is en de kaas gesmolten.Stap 5
Maak in de tussentijd de avocadomayonaise. Prak de avocado en meng deze met de mayonaise en het limoensap. Je kunt hier ook een keukenmachine of staafmixer voor gebruiken.Stap 6
Serveer de quesedilla’s met de avocadomayonaise.Ingrediënten
Voor de avocadomayonaise
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quesadilla’s met zoete aardappel en bonen
Stap 1
Kook de zoete aardappels (schillen hoeft niet). Stamp ze vervolgens fijn met het paprikapoeder, het uienpoeder en eventueel wat water of melk. Breng op smaak met peper en zout.Stap 2
Roer er dan de spinazie en de uitgelekte bonenmix doorheen. Meng ook de helft van de kaas door de mix.Stap 3
Leg 2 wraps op je werkblad en verdeel er de groentemix overheen. Verdeel de rest van de kaas eroverheen en leg de andere 2 wraps erbovenop.Stap 4
Bak de quesedilla’s in een droge koekenpan of grillpan op middelhoog vuur totdat de buitenkant bruin is en de kaas gesmolten.Stap 5
Maak in de tussentijd de avocadomayonaise. Prak de avocado en meng deze met de mayonaise en het limoensap. Je kunt hier ook een keukenmachine of staafmixer voor gebruiken.Stap 6
Serveer de quesedilla’s met de avocadomayonaise.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.