Rosbiefrolletjes met truffelmayonaise
Bewaren
We delen deze keer geen echte maaltijd, maar een lekker hapje. Deze rosbiefrolletjes met truffelmayonaise zijn bij feestjes altijd een succes!
Dit is zoān recept dat eigenlijk te simpel is voor een recept. De rosbiefrolletjes met truffelmayonaise zijn super simpel, maar ook superlekker. Als ik dit hapje serveer dan zijn ze steevast als eerste op.
Via Instagram heb ik een paar keer een foto van een borrelplank gedeeld met deze hapjes erop, en iedere keer kreeg ik er weer vragen over. Tijd om het recept hier met jullie te delen.
Rosbiefrolletjes met truffelmayonaise
De rosbiefrolletjes met truffelmayonaise zijn super simpel om te maken. De basis zijn plakjes rosbief, zorg ervoor dat je mooi plakjes hebt. En dat ze goed/netjes van het pakje komen zodat ze heel blijven. Eventueel kun je bij de slager vragen of ze per plakje een vloeipapiertje kunnen gebruiken. Zo voorkom je dat de plakjes rosbief al helemaal stuk gaan voor je ze gebruikt.
De plakjes rosbief bestrijk ik met een beetje truffelmayonaise en daarna beleg je het met een paar blaadjes rucola, geroosterde pijnboompitjes en snippers oude kaas.
Wat ook lekker is (maar ik in dit geval niet heb gedaan), is om nog wat fijngesneden stukjes zongedroogde tomaat toe te voegen aan de rolletjes.
Rol de rosbiefrolletjes met truffelmayonaise op. Je kunt ze hierna direct serveren, of nog even bewaren. Leg ze in dat geval in een afgesloten bakje of een bord afgedekt met huishoudfolie. Bewaar de rosbiefrolletjes in de koelkast.
Variatietip: in dit geval gebruik ik truffelmayonaise, het is ook lekker om dit te vervangen door groene pesto.
Andere hapjes
Wil je de rosbiefrolletjes combineren met andere hapjes, bijvoorbeeld op een borrelplank? Dan tip ik je graag deze toppers:
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rosbiefrolletjes met truffelmayonaise
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 2
Leg de plakjes rosbief op een grote snijplank naast elkaar voorzichtig neer.Stap 3
Verdeel op de helft van de plakjes een beetje van de truffelmayonaise. Beleg dit met een paar blaadjes rucola en bestrooi met snippers oude kaas en de geroosterde pijnboompitjes.Stap 4
Eventueel kun je ook nog stukjes zongedroogde tomaat toevoegenStap 5
Rol de rosbiefrolletjes op.Stap 6
Bewaar de rosbiefrolletjes op een bord, afgedekt met huishoudfolie, in de koelkast tot je ze serveert.Vervang de truffelmayonaise door verse groene pesto.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rosbiefrolletjes met truffelmayonaise
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 2
Leg de plakjes rosbief op een grote snijplank naast elkaar voorzichtig neer.Stap 3
Verdeel op de helft van de plakjes een beetje van de truffelmayonaise. Beleg dit met een paar blaadjes rucola en bestrooi met snippers oude kaas en de geroosterde pijnboompitjes.Stap 4
Eventueel kun je ook nog stukjes zongedroogde tomaat toevoegenStap 5
Rol de rosbiefrolletjes op.Stap 6
Bewaar de rosbiefrolletjes op een bord, afgedekt met huishoudfolie, in de koelkast tot je ze serveert.Vervang de truffelmayonaise door verse groene pesto.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.