Ga naar de inhoud

Shepherd’s pie

Een heerlijke ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Shepherd’s pie.

1 uur Bereidingstijd
Delen op
Shepherd’s Pie

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie. Dit gerecht is echt een klassieker in het Verenigd Koninkrijk. Een heerlijke ovenschotel met gehakt, die ook wel cottage pie wordt genoemd. En een klassiek recept mag op Brenda Kookt natuurlijk niet ontbreken!

Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie is een ovenschotel met gehakt en groenten in een lekkere jus, overgoten met aardappelpuree en kaas en vervolgens gebakken in de oven. Heel simpel om te maken, maar kost wel even wat voorbereiding. Dat maakt het een perfecte zondagse maaltijd.

Het verschil tussen Shepherd’s Pie en Cottage Pie

Het verschil tussen Shepherd’s Pie en Cottage Pie is het vlees. Voor traditionele Ierse Shepherd’s Pie wordt eigenlijk lamsgehakt gebruikt. Voor Cottage Pie wordt rundergehakt gebruikt. Eén ingrediënt, maar een groot verschil.

Ik heb dit recept Shepherd’s Pie genoemd, omdat je zowel lamsgehakt als rundergehakt kunt gebruiken. Ik kies in dit recept zelf voor rundvlees. Dat vind ik het lekkerste.

Shepherd’s Pie

De lekkerste ovenschotel met gehakt

Er is niks lekkerder dan in het weekend een ovenschotel op tafel zetten. Het is snel, makkelijk en ontzettend smaakvol. En deze lekkere ovenschotel met gehakt is ook fijn omdat je het grotendeels kunt voorbereiden, zodat je meer tijd hebt om te genieten van het weekend.

Makkelijke Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie maken is niet moeilijk. Sterker nog: het is juist makkelijker als je vooruit werkt. Je kunt het vlees en de groenten vast van tevoren bereiden en de aardappelpuree van tevoren maken. Zet de ovenschotel in elkaar, dek hem af en bewaar hem in de koelkast tot het de oven in mag. Het is het lekkerst om de schotel binnen 3 dagen na bereiding af te bakken.

Als je het langer in de oven laat staan, haal de ovenschotel dan ongeveer 20 minuten voordat je het bakt uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.

Shepherd’s Pie

Ovenschotel met gehakt en groenten

Het gehakt wordt gestoofd met ui en roerbakgroenten en vervolgens bedekt met een royale laag aardappelpuree. Het geheel wordt afgetopt met panko en parmezaanse kaas, en vervolgens gebakken tot een gouden korstje op de aardappelpuree ontstaat. Dit is een tijdloze klassieker – als je dit een keer maakt, maak je het steeds weer opnieuw. Zo lekker! Dit recept wil je een keer proberen.

Ingrediënten

personen

Voor de puree

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze shepherd’s pie

Bereiding: 1 uur
Stap 1
Kook de aardappelen gaar
2
Stap 2
Verwarm boter in een grote koekenpan of wok. Frui de ui aan. Voeg het gehakt erbij als de ui glazig ziet en bak dit rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak dit 10 minuten mee.
3
Stap 3
Voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe en breng op smaak peper en zout. Voeg hierna de tomatenpuree, worchestercauce toe en verwarm dit ook even mee. Meng het geheel goed door elkaar en verwarm het even mee.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Verdeel 5 eetlepels panko over de bodem en draai de schotel rond de panko aan de bodem en rand blijft plakken.
5
Stap 5
Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng dit met roomboter, Parmezaanse kaas, panko, mosterd de eidooiers en warme melk.
6
Stap 6
Verdeel 1 cm van de aardappelpuree over de bodem en zijkanten van de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel hierin en dek de schotel af met een laag aardappelpuree en bestrooi dit met de overgebleven panko.
7
Stap 7
Verwarm de shepherd's pie 30 minuten in de oven. Voeg na 20 minuten de geraspte Parmezaanse kaas toe en verwarm dit de laatste 10 minuten mee.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla's met gehakt en paprika
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op