Sinterklaashapje appelflapjes met amandelspijs
Bewaren
Vandaag deel ik weer een lekker sinterklaasreceptje. Al is het deze keer geen taart, maar een lekker hapje. In dit geval gaan zoet en hartig hand in hand, want dit sinterklaashapje zijn appelflapjes met amandelspijs.
Als er iets is dat lekker is, dan is het wel een verse appelflap die net uit de oven komt. Warm, krokant bladerdeeg met een zachte en zoete appelvulling. Het is simpel, maar zo lekker. Echt genieten! Ik besloot de welbekende appelflap in een ander jasje te gieten om er een lekker sinterklaashapje van te maken.
Sinterklaashapje
Zoals je ziet heb ik van het bladerdeeg leuke pakjes gemaakt, zo zijn de appelflapjes cadeautjes om op te eten. Maar er is meer waardoor dit een echt sinterklaashapje is. De pakjes heb ik gevuld met amandelspijs, appel en speculaaskruiden. Hierdoor hebben ze extra veel smaak, en passen ze perfect bij deze tijd van het jaar.
Voor dit hapje kun je kant-en-klaar amandelspijs gebruiken, maar je kunt het ook zelf maken. Bekijk hier het recept dat ik heb gebruikt.
Hapjesbuffet
De sinterklaashapje appelflapjes met amandelspijs zijn lekker bij de koffie of als toetje. Ook kun je ze bijvoorbeeld samen met een aantal andere hapjes eten als avondmaaltijd. En wacht dat je van een klein hapjesbuffet op pakjesavond?
–> Ben je op zoek naar meer lekkere sinterklaashapjes, neem dan een kijkje op deze pagina. Hier staan de lekkerste sinterklaasrecepten bij elkaar!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaashapje appelflapjes met amandelspijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Roer de appel om met de speculaaskruiden en 1,5 theelepel suiker.
Stap 3
Halveer 5 plakjes balderdeeg. Leg de gehalveerde stukjes bladerdeeg over de lengte voor je. Verdeel over de onderkant een beetje amandelspijs. Zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Verdeel hierover de appeltjes met speculaaskruiden. Vouw de bovenste helft van het bladerdeeg over de onderste helft met de appeltjes.Stap 4
Druk de randen van het bladerdeeg zachtjes dicht met een vork.Stap 5
Maak van het overige bladerdeeg sliertjes zodat je een cadeautje van het bladerdeegpakketje kunt maken.Stap 6
Bestrijk het bladerdeeg met losgeroerd ei en verdeel hierover de overige suiker. Bak de sinterklaas appelflapjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en mooi krokant.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaashapje appelflapjes met amandelspijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Roer de appel om met de speculaaskruiden en 1,5 theelepel suiker.
Stap 3
Halveer 5 plakjes balderdeeg. Leg de gehalveerde stukjes bladerdeeg over de lengte voor je. Verdeel over de onderkant een beetje amandelspijs. Zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Verdeel hierover de appeltjes met speculaaskruiden. Vouw de bovenste helft van het bladerdeeg over de onderste helft met de appeltjes.Stap 4
Druk de randen van het bladerdeeg zachtjes dicht met een vork.Stap 5
Maak van het overige bladerdeeg sliertjes zodat je een cadeautje van het bladerdeegpakketje kunt maken.Stap 6
Bestrijk het bladerdeeg met losgeroerd ei en verdeel hierover de overige suiker. Bak de sinterklaas appelflapjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en mooi krokant.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Michel
Hoi hoi Klopt het dat je in totaal 2 eetlepels suiker nodig hebt, maar er "maar" 1,5 theelepel bij het appelmengsel moet? Dan dus de resterende ca. 1,5 eetlepel over de pakketjes? Dus relatief gaat de meeste suiker op de bladerdeeg in er niet in?
Brenda Hoff
Dat klopt Michel. Maar als je ze iets zoeter wilt qua vulling kun je meer suiker toevoegen.